Grupul consilierilor PNL Hârșova: Primarul ALDE sfidează legea și bunul-simț

Grupul consilierilor PNL Hârșova: Primarul ALDE sfidează legea și bunul-simț(1811)


Grupul consilierilor PNL Hârșova semnalează public derapajele grave ale primarului ALDE Viorel Ionescu, în urma convocării abuzive a unei ședințe “de îndată” a consiliului local. Consilierii aleși din partea Partidului Național Liberal în Consiliul Local Hârșova refuză să fie părtași la abuzurile primarului în funcție Viorel Ionescu.

Convocarea ședinței consiliului local de astăzi 29.09.2017 a fost făcută în mod abuziv, fără respectarea legii și vă explicăm de ce: 

1. Convocarea de îndată a consiliului local se face, conform legii 215/2001 numai în cazuri de „forţă majoră şi de maximă urgenţă”. Citind ordinea de zi veți vedea că la nici unul dintre punctele atașate nu veți găsi un motiv de forță majoră.
2. Forța majoră se definește, tot prin lege, de această dată Codul Civil, ca fiind „orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil”. Dacă studiați proiectele înscrise pe ordinea de zi, vă garantăm că nu veți găsi nici un motiv posibil care să justifice forța majoră. Nu ne confruntăm cu dezastre naturale, atacuri cibernetice sau epidemii.
3. Singurul dezastru care lovește orașul Hârșova, din 2016 încoace, poartă un nume: Viorel Ionescu, primarul ALDE al localității.
4. Sfidarea legii de către primarul ALDE nu se oprește aici. Nu a publicat proiectele pe site-ul primăriei și nu le-a transmis consilierilor, sub nici o formă. Pe lângă convocarea abuzivă a consiliului primarul nu a pus la dispoziția opiniei publice proiectele aflate pe ordinea de zi, încălcând principiul obligaţiei de transparenţă așa cum este acesta definit la Art.3 lit. 3 din legea 52/2003. 

Reiterăm faptul că grupul consilierilor locali ai PNL Hârșova va vota întotdeauna proiectele utile pentru oraș și dorite de cetățeni. Condiția esențială pe care o punem este ca aceste proiecte să respecte legea, să fie dezbătute și comunicate cu respect pentru cetățeni și pentru consilieri, fie aceștia din partea opoziției. Fiind foarte clar faptul că ședința consiliului local nu întrunește nici măcar cele mai elementare norme legale de convocare grupul consilierilor PNL a ales să nu participe la această mascaradă.

Din atitudinea primarului cu privire la această convocare abuzivă “de îndată”, noi înțelegem că Viorel Ionescu are ceva de ascuns. Prin urmare vom verifica în ce măsură proiectele de pe ordinea de zi sunt corect întocmite, dacă respectă legea, dacă nu cumva ne obligă pe noi, contribuabilii, să facem cheltuieli inutile și supraevaluate.

Pe parcursul unui an, primarul ALDE s-a dovedit inapt pentru a conduce acest oraș. Astăzi ne-a arătat tuturor, din nou, nivelul la care este dispus să coboare pentru a se ascunde de hârșoveni și de consilierii opoziției.


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri