BUNICUȚA ȘI CUPONUL EI DE PENSIE

BUNICUȚA ȘI CUPONUL EI DE PENSIE(5986)


După revoluție, Ion Iliescu a făcut carieră în rolul bunicuței din “Scufița roșie”, jucând magistral în peste 1.000 de reprezentații, toate, precizez, cu casa închisă.

De altfel, în mai multe rânduri și etape de dezvoltare parcurse de patria noastră, domnul Iliescu, și el “Artist al poporului”, a fost propus pentru marele premiu OSCAR...

Bine întruchipată ca personaj pozitiv, din categoria celor care ne dau nouă pește, carne, pene, ouă, bunicuța ne-a reprezentat în diverse ipostaze teatrale, schimbându-și, de fiecare dată fizionomia, pălăria, privirea, gura, urechile și celelalte anexe.

Este cunoscut, de altfel, celebrul dialog dintre lupul flămând, ca exponent al clasei muncitoare, și bunicuța, ca exponent al Puterii jucătoare.
Reamintim întrebările de bază, care, mai nou, astăzi, au fost incluse într-un chestionar reprezentativ pentru cei care vor să intre în PSD.

Bunicuțo, de ce ai ochii așa de mari?...  Dar gura?...  Da' nasul?...  Și limba?... 

Pe baza acestor semnalmente, uneori, când anumite organe intră în criză de timp, se alcătuiește la repezeală portretul robot al unui cetățean dat în urmărire generală.

Cu toate meritele sale incontestabile în materie de teatru politic, Iliescu a fost depășit net la secțiunea “Dramaturgia salvează România”!

Nu mi-am imaginat că o să-l văd vreodată pe Traian Băsescu, noua noastră bunicuță, protestând, în postura unui biet pensionar, ca un amărât, cu cuponul său de pensie în mână, cu ochelarii de vedere aburiți pe nas, încercând să ne convingă cât de greu o duce dumnealui în țara pe care a condus-o singur vreme de 10 ani de zile!

Așteptăm, domnilor regizori, să o vedem pe bunicuța Traian Băsescu într-o piață, salivând, în timp ce își numără bănuții din cuponul său de pensie, imagini inedite transmise de o televiziune, un nou scenariu menit să facă din fostul președinte o nouă victimă a actualei societăți!

Așteptăm și alte postări la fel de duioase cu Băsescu fluturând pe deasupra capului dovezi ale sărăciei în care trăiește... Sigur, ca fost președinte, mai primește o diurnă lunară, dar el este nemulțumit de pensia pe care o are, ca simplu cetățean! 

Așteptăm în continuare imagini cu bunicuța stând la coadă ca să primească o pâine gratis de la diverse societăți umanitare, așteptând să dea în clocot supa săracului, cu doi cartofi în plus pentru statutul său prezidențiabil...

Ca și în cazul Iliescu, lui Băsescu îi place să facă pe victima. Flutură peste tot cuponul său de pensie, cu o sumă derizorie pentru domnia sa, dar evită să vorbească despre acareturile și vila de lux ce i-au fost puse la dispoziție în contul activității sale prezidențiale!

I-a intrat morcovul că, într-o zi, s-ar putea să piardă aceste privilegii...

În definitiv, așa ar fi corect, și abia atunci ar înțelege și dumnealui ce înseamnă să trăiești dintr-o pensie amărâtă!

Pe cine prostește dumnealui?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri