Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
CATTANI A ÎNCERCAT SĂ FACĂ DIN FĂGĂDĂU UN CĂINE DE VÂNĂTOARE  DRESAT SĂ-I ADUCĂ RAȚA CU PORTOCALE LA PICIOARE...

CATTANI A ÎNCERCAT SĂ FACĂ DIN FĂGĂDĂU UN CĂINE DE VÂNĂTOARE DRESAT SĂ-I ADUCĂ RAȚA CU PORTOCALE LA PICIOARE...(2825)


De când cu controaelele OPC, ca în lift, când sus, când jos, am asistat aproape zilnic la tot felul de experiențe și teste de rezistență, înregistrându-se numeroase recorduri, dar fără medalii.

S-a omologat, de pildă, recordul de viteză la alergarea în zig-zag, cu o tonă de pește stricat în spate, probă cu obstacole fără girofar. A fost scoasă din circuit rața cu varză și portocale, până la venirea lui Ludovic Orban în teritoriu, simbolul mafiei PSD!

De altfel, deținem, cu acte în regulă, CD-ul cu înregistrarea care păstrează pentru istorie strigătul de groază al ultimului mafiot în viață.

Reproducem întocmai și la timp: “Nu trageți, domnule Cattani, nu trageți ușa că mor de cald...”
Și, desigur, exemplele pot continua...

A fost rezolvată problema transportului în comun privat, în sensul că fiecare autobuz mare de călători va remorca pe traseu câte un microbuz.

Dintre toate, însă, cel mai așteptat și mai comentat a fost testul dedicat primarului Constanței, domnul Decebal Făgădău, chemat la ordine de Horia Cattani, printr-o adresă folosită pentru tarabagiii care au depășit viteza legală.

Asta, după ce, spune dumnealui, cu năduf în glas, primarul nu i-a răspuns la telefon! Să încerce la Vrabie!

Firesc de vreme ce inspectorul șef figura în agenda primarului cu numele de Constantinescu și nu Cattani!

Acum, ce-i drept, cât o fi el de Cattani, nu știu cât de îndreptățit este comisarul ca să-l cheme la ordin pe primarul orașului Constanța! Există o grilă de subordonare directă care să-i permită lui Horia Constantinescu să-l tragă de urechi și, eventual, să-l trimită și după bere, fără sticle la schimb, pe Decebal Făgădău?

Fiind vorba de o reclamație întârziată pe tema locurilor de joacă, nu înțeleg de ce a ajuns la OPC, mă așteptam ca primarul să o tulească, de frica lui Cattani, cu balansoarul în spate, precum ăla cu peștele congelat!

Întreb și eu ca omul, că doar nu am de unde să le știu eu pe toate. Reclamațiile privind starea orașului se depun la OPC, pentru că aud prima oară de o asemenea speță?

Dacă da, cum au fost ele rezolvate, pentru că subiectul este foarte interesant...

Dacă balansoarele pentru copii fac parte din obiectul de activitate al OPC, atunci de ce nu s-ar ocupa domnul comisar și de iluminatul stradal, opera de căpătâi, în materie de reclamații și sesizări record, a viceprimarului Babu...

Și dacă tot se duc toate la OPC, de ce mai avem nevoie de Primărie?!

Mă întorc la cel mai elocvent test al anului care a vizat rezistența bucilor domnului primar.

Ei bine, la citirea invitației cu pricina, ca și cum ar fi fost un șef de cantină prins cu chiftele de soia în buzunar, domnia sa a răspuns sportiv.
Și-a încordat mușchii și și-a întărit bucile, așa cum a învățat de la Radu Mazăre, care, în situații hilare de tentativă de încălecare, avea o singură replică: “Și care-i problema?”

Sincer să fiu, mă așteptam ca primarul nostru drag să se ascundă pe sub birou și să ceară îndurare pentru a nu fi folosit ca țintă în competițiile de tir cu arcul... De data aceasta, în tentativa de a marca un loc sensibil din topografia primarului, i-a convenit lui Horia Constantinescu să acționeze pe post de săgeată!

Din nefericire sau mai știu eu cum să spun, nu a nimerit ținta! Când toți, cei care nu suntem fanii lui, ne așteptam să-l vedem târât de gaică spre sediul OPC, primarul Făgădău a dat dovadă de curaj și demnitate.

Nu spun că problema ridicată, soarta locurilor de joacă, este una minoră. Dar, atenție, nu încerci să faci din primar un câine de vânătoare dresat să-ți aducă ție la picioare rața cu portocale abia vânată...

I-a prins bine lui Făgădău lecția primită de la Felix Stroe, care, cu o anumită tentă, îi ura să ajungă cât mai sus...

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri