"USL pune din nou în pericol ANI, intrarea României în Schengen şi relaţia cu Comisia Europeană"(1247)


Europarlamentarul Monica Macovei a criticat dur, în ultimele zile, USL, prin postări pe blogul personal.

Prima dintre ele are ca subiect ANI:

"Primarii şi consilierii USL poftesc la funcţii în consilii de administraţie şi AGA ale regiilor şi societăţilor cu capital majoritar de stat. Visul baronilor locali ai USL nu poate fi împlinit decât prin modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ironia face că ultima propunere de măcelărire a Agenţiei de Integritate vine chiar din fief-ul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie în legătură cu utilizarea fondurilor europene.

Prefectura Argeş îi cheamă în ajutor pe parlamentarii USL să modifice legea ANI, astfel încât primarii şi consilierii să nu mai fie declaraţi incompatibili dacă fac parte din consilii de administraţie sau din adunări generale ale acţionarilor ale unor companii şi regii autonome.
Incompatibilitatea este evidenţă şi trebuie să rămână. Dacă un primar sau consilier face parte din Consiliul de Administraţie al unei companii care furnizează energie termică, de exemplu, cu care Primăria are contracte, nu ştim niciodată ale cui interese le reprezintă primarul sau consilierul: ale Primăriei, adică ale cetăţenilor care au interesul unui preţ mai mic la căldură? Sau ale societăţii care furnizează energie termică şi care vrea profit cât mai mare?

Pornirea politicienilor USL împotriva Agenţiei de Integritate vine nu numai din faptul că această este din ce în ce mai performanţă (dovadă stă şi faptul că ANI a declarat incompatibili 108 aleşi locali), ci şi pentru că prezenţa ANI le blochează accesul la banii pe care îi primesc din CA sau AGA ale companiilor şi regiilor autonome – de energie termică, apă şi canal, transport, salubritate etc.

Solicitările aleşilor locali ai USL arată dispreţul pe care îl au faţă de angajamentele pe care România şi le-a luat în relaţia cu Uniunea Europeană şi că sunt dispuşi să calce în picioare şi MCV, şi şansele României de a intra în Schengen, şi rigorile Comisiei Eurohttp://diacritice.opa.ro/pene".

Declaraţia poate fi citită şi pe internet la adresa: http://www.monica-macovei.ro/blog/2013/08/08/usl-pune-din-nou-în-pericol-ani-intrarea-româniei-în-schengen-şi-relaţia-cu-comisia-europeană/

Cea de-a doua se referă la arestarea preventiva a fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru, a adus la lumină imagini din 1997, când floarea politică a PDSR organiza mitinguri de solidarizare cu Bivolaru la primele acuzaţii de corupţie.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri