DUPĂ ATÂTA HAMSIE, CATTANI A PRINS PEȘTELE CEL MARE! FĂGĂDĂU, A VENIT ȘI RÂNDUL TĂU!

DUPĂ ATÂTA HAMSIE, CATTANI A PRINS PEȘTELE CEL MARE! FĂGĂDĂU, A VENIT ȘI RÂNDUL TĂU!(6176)


“Ce, bă, eu sunt săgeata ta?”
Acesta a fost răspunsul dat de comisarul Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, lui Andrei Popescu, consilier independent, la “scrisoarea deschisă” a acestuia pe tema transportului în comun privat...

“Ce, bă, eu sunt săgeata ta?”
Ca și cum ne-am fi aflat la un concurs de tir cu arcul!

Cine e arcul? Cine-i săgeata? Care săgeată? Aia galbenă liberală? Săgeata lui Ludovic Orban dedicată mafiei din PSD? Sau săgeata lui Marcu care trage cu arcul!
Cum care Marcu? Marcu care și-a tras singur în cur cu arcul!

Săgeata lui Adrian Năstase și fiii?
Aici, trebuie să recunosc, s-a înfipt bine domnul Horia! "Săgeată", dacă l-am alinta astfel, un comisar bine înfipt!

"Dobre și fiii" - este cu totul altceva...Pe aici s-or fi făcut controale sau săgeata e prea mică, zic, ca lungime, ca pe ministrul Turismului să-l atingă!

Aud că o săgeată de serviciu a nimerit exact în fesele primarului Decebal Făgădău, căruia i se reproșează starea deplorabilă a locurilor de joacă din Constanța.

Nu doar locurile de joacă, ci întreg orașul arată deplorabil precum balansoarele sesizate, cu o lună de zile în urmă, de cetățeni.

Ăsta ar merita să fie luat la țintă cu săgeți dintre cele mai trainice și mai ascuțite.
Impresia generală este că, aducându-l pe primar de urechi la o ședință, comisarul, zis, mai nou, și Săgeată, a prins peștele cel mare!

Aiurea. Nu v-ați convins că domnul Făgădău nu are nici o răspundere? Nu răspunde nici măcar la telefon!

Oricum, chestia asta cu primarul și balansoarul îi pică bine lui Ludovic Orban, ca imagine...
Parcă îl și aud măcănind pe tema mafiei din PSD...

Constat, cu surprindere că, în ierarhia personală a valorilor, domnul Constantinescu plasează săgeata la periferia societății, chiar sub statutul căruței, aia de care spunea că s-a agățat Popescu, ca să-și facă imagine pe spatele domniei sale...

După reacția sa nervoasă, trag concluzia că săgeata este un fel de Cenușăreasă a societății, după comportament, proasta târgului! Adică, precizez, o trimiți unde vrei tu, ca pe un curier, și știi bine că nu se mai întoarce...

La pretențiile comisarului șef, s-ar fi potrivit un bumerang, care, se știe, efectuează cursa dus-întors.

Reamintesc că Andrei Popescu i-a solicitat lui Horia Constantinescu sprijinul necesar pentru rezolvarea unor reclamații privind existența a numeroase nereguli în transportul în comun cu microbuze, chestiuni care nu s-au remediat nici până în prezent...

Fac precizarea că toate aspectele negative prezentate nu reprezintă rodul imaginației lui Popescu, ci reclamațiile mai multor cetățeni care nu se simt în siguranță în respectivele mijloace de transport în comun. Cu alte cuvinte, consilierul independent nu l-a contactat pe inspectorul șef al OPC pentru a se juca, împreună cu el, de-a Robin Hood sau Wilhelm Tell!

Și, în definitiv, care-i problema? De când a ajuns, după ce a trecut pe la atâția viteji de marcă, personalități ale istoriei, veritabili eroi legendari, biata săgeată, să fie renegată?

În mâinile unui bun arcaș, săgeata a făcut întotdeauna minuni în luptă. În contextul dat, mă refer la povestea cu transportul în comun, nu s-a pus problema împărțirii societății în arcași și săgeți.

Deși, mai ales în politică, vezi ieșirea la rampă a lui Ludovic Orban, o săgeată otrăvită bine țintită face mai mult decât o armată întreagă! Ca să nu mai vorbesc de rolul sentimental și pacifist al lui Cupidon, ceea ce nu este cazul între Constantinescu și Popescu...

Când e vorba, însă, de problemele cetățeanului, mai ales când acesta apelează la autorități, desigur, în disperare de cauză, merită să acționezi chiar și pe post de săgeată.

Uneori, săgeata de pe câte o plăcuță poate fi un bun indicator și te poate scoate la liman din orice labirint. De aceea, nu pricep de unde teama asta viscerală a domnului Constantinescu de a nu fi trecut pe o poziție secundară!

Nu-l vrea nimeni nici pe post de căruță, nici pe post de săgeată, ci acolo unde e dumnealui competent. De altfel, pe acest criteriu a și fost contactat, iar reacția sa ne-a lăsat fără replică!

“Ce, bă, eu sunt săgeata ta?”
Sunt situații când pentru binele cetățeanului stăpânul nostru, e musai să acționezi ca o săgeată. Adică, zic, iute ca săgeata, nu cum s-a procedat cu transportul în comun, transformat în subiect pentru arcași...

Din păcate, “Acțiunea Autobuzul” a ajuns pe cric. Pentru că dumnealui nu este săgeată, ci șef, Horia Constantinescu refuză în continuare să răspundă la chestiunile ridicate de Andrei Popescu în “scrisoarea deschisă”!

Asta ar fi însemnat să deranjeze niște barosani din branșa transportului în comun privat și nu să se ia la trântă cu un autobuz de la “Metropolitan”!

Dacă ar fi procedat așa, nu am mai fi pus la îndoială declarațiile lui Ludovic Orban, liderul PNL, care a spus că domnul Horia a dat o lovitură de grație mafiei din PSD!

Unde trage Marcu cu arcul? Cum care Marcu? 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri