Primarii din România protestează împotriva guvernării Ponta

Primarii din România protestează împotriva guvernării Ponta(942)


Membrii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) - filiala Constanţa s-au reunit, ieri, la Biblioteca Judeţeană Constanţa. Pe ordinea de zi a şedinţei ACoR Constanţa au fost incluse diverse puncte printre care şi dezbaterea şi semnarea de către primarii din mediul rural a Protestului ACoR faţă de măsurile luate de Guvernul Ponta împotriva colectivităţilor locale, cu precădere a comunelor, adoptat de Adunarea Generală a asociaţiei întrunită în şedinţă extraordinară, precum şi de Consiliul Director ce a avut loc pe 5 august .


De asemenea, edilii şefi ai comunelor constănţene au analizat şi stadiul demersurilor privind modificările legislative referitoare la situaţia de incompatibilitate a primarilor membri în Consiliul de Administraţie al SC RAJA SA Constanţa.


În cadrul întrunirii membrii ACoR Constanţa au stabilit și măsurile privind deplasarea delegaţiei de primari la Bucureşti pentru a participa la o întâlnire cu premierul Victor Ponta.


În urma discuțiilor s-a stabilit ca membrii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) să depună pe 20 august un protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţii locale. După cum a precizat președintele AcoR Constanța, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, protestul va fi depus la Guvern şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale.


Concret, primarii prezenţi la dezbatere, cei mai mulți dintre ei fiind membrii USL s-au arătat nemulţumiţi de actuala guvernare.
„Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, domnul Victor Ponta, şi, deziluzia este generală! ”, se spune în protestul primarilor.
Printre altele, primarul comunei Cumpăna şi, totodată, preşedinte AcoR Constanța, Mariana Gâju, a spus că a propus la centru ca la protestul de pe 20 august să participe toţi primarii declaraţi incompatibili din judeţul Constanţa deoarece este județul cu cei mai mulți primari care se află într-o astfel de situație.


De altfel, situația incompatibilității primarilor care au făcut parte din AGA de la RAJA a fost una din cele mai importante probleme dezbătute la întâlnirea de ieri.


Unul din cei mai supărați primari a fost cel al comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, de la PSD. El a spus că, deși USL are 70 % în Parlament, nimeni nu face nimic pentru primarii USL care au muncit pentru ca ei să ajungă acolo. Printre altele, Cârjaliu a atras atenția că Legea ANI este una foarte proastă și, cu toate acestea, nimeni nu face nimic pentru a pune lucrurile în ordine.


În acest context, el a mai spus că există multe procese în instanțe și că se va ajunge până la instanțele europene pentru a se face dreptate.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri