CONSTANȚA VREA VIAȚĂ, PARCURI ȘI VERDEAȚĂ! CEL MAI LUNG PROTEST INIȚIAT DE ANDREI POPESCU DEMONSTREAZĂ CLAR CĂ  NU S-A SCHIMBAT NIMIC ÎN ORAȘUL NOSTRU!

CONSTANȚA VREA VIAȚĂ, PARCURI ȘI VERDEAȚĂ! CEL MAI LUNG PROTEST INIȚIAT DE ANDREI POPESCU DEMONSTREAZĂ CLAR CĂ NU S-A SCHIMBAT NIMIC ÎN ORAȘUL NOSTRU!(7328)


În urmă cu trei ani de zile, Andrei Popescu, astăzi, consilier independent, organiza, împreună cu ACIA (Asociația Constanța Ia Atitudine), un PROTEST care avea să bată toate recordurile în materie de durată, conținut și importanță.

După trei ani de zile, mesajul lansat atunci de inițiator este și astăzi de actualitate. De ziua lui Radu Mazăre, personaj care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, Andrei Popescu i-a făcut un cadou. Mai mulți cetățeni, majoritatea tineri au protestat faţă de starea deplorabilă în care se prezenta municipiul Constanţa sub înțeleapta sa domnie. Printre multe alte acuze, protestatarii îi reproșau primarului de atunci că nu se ocupă de soarta orașului...

Reproduc din presa de atunci:

Preşedintele Asociaţiei "Constanţa ia atitudine", Andrei Popescu, iniţiatorul acţiunii de protest, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care arată oraşul şi doresc ca lucrurile să se schimbe.
"Vrem să trăim într-un oraş european. Vrem să se mai ocupe şi de oraşul ăsta că toţi banii se investesc în Mamaia, investeşte zeci de mii de euro în petrecerile astea, nu e în stare să reabiliteze străzile, trotuarele. Sunt multe probleme. Spaţiile verzi sunt distruse încet, dar sigur. Avem cele mai mari taxe din ţară, gigacaloria e scumpă. Trebuie să facem ceva, să acţionăm, să ne strângem mai mulţi şi să ne ferim să ajungem visul marelui primar: un mare cartier Henri Coandă. Vrea să ne transforme în asistaţi social", a spus Andrei Popescu.

Din păcate, timpul pare să fi bătut pasul pe loc! 

După trei ani de zile, un singur lucru s-a schimbat: Primarul. În rest, s-au păstrat aceleași metehne și obiceiuri, aceleași politici dezastruoase pentru oraș, aceeași indiferență față de cetate, care tinde să devină o ruină, și față de cetățeanul oropsit!

Dintr-un singur punct de vedere, Decebal Făgădău s-a ținut de cuvânt. A asigurat continuitatea dezastrului patronat de mentorul său. Nu a schimbat, practic, nimic în peisaj, nici din punct de vedere economic, nici din punct de vedere estetic. Ba, dimpotrivă, haosul este și mai mare și s-a generalizat. 

Andrei Popescu a avut curajul de a-l înfrunta pe Radu Mazăre când acesta se afla, încă, la putere! El și asociația sa, înjurată pe la colțuri de tot felul de indivizi dubioși! 

Protestul inițiat, repet, în urmă cu trei ani, de Andrei Popescu este valabil și în epoca distructivă a primarului Decebal Făgădău. El are meritul de a fi fost consecvent cu propriile sale inițiative și nu le-a abandonat pe cric, cum procedează diverși eroi de conjunctură, care pozează cu acțiuni de umplutură...

Sub deviza ÎMPREUNĂ PENTRU UN ORAȘ SĂNĂTOS!”, consilierul independent Andrei Popescu revine cu un nou mesaj:


Dragi constănțeni,

Ani la rând am asistat cu toții impasibili și uneori neputincioși la betonarea spațiilor verzi.
De fapt, în toți acești ani au atentat la Sănătatea publică, reducând de la an la an spațiul verde raportat la numărul de locuitori.

Toate acestea au fost posibile prin derogari de la Planul urbanistic general, schimbarea destinației din spațiu verde în parcare/teren pe care se poate construi și nerealizarea Registrulu Spațiilor Verzi (pentru care Municipalitatea a fost amendată)!

Trebuie sa șinem cont că toți copacii de pe domeniul pubic sunt bun public și este inadmisibil caîn interesul unor privați, indiferent ăa se numesc Lidl sau oricare altul, sunt sacrificate bunuri publice fără a fi despagubită Municipalitatea!

Astăzi, am dat de un nou caz de ciopârțire a copacilor în Mamaia, lângă Vila Maria.
În acest sens, voi sesiza Poliția locală și Agenția pentru Protecția Mediului.

Pentru a reglementa situația spațiilor verzi voi iniția un proiect de hotărâre prin care voi cere:
1. Stabilirea prejudiciului cauzat de tăierea copacului, pe lângă contravenția infimă de 1000 lei/ copac, trebuie constatat și prejudiciul cauzat, ținând cont că un copac matur valorează între 20.000 și 30.000 de euro.
2. Orice pom tăiat să fie replantat cu același soi și maturitate
3. Întocmirea Registrului Spațiilor Verzi

În același timp, fac apel către voi, constănțenii, să îmi semnalați orice neregulă legată de spațiile verzi și construirea haotică. 

Oriunde vedeți cioturi, construcții ce nu respectă regimul, faceți sesizări și trimiteți-mi și mie pozele.
Împreună putem reuși!

PS. Domnule Primar, dragi colegi din Consiliul local, ținând cont că sunteți constănțeni, acest apel vă este adresat și vouă!
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri