Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
DELFINULE, RECUNOȘTI CĂ EȘTI RECHIN?

DELFINULE, RECUNOȘTI CĂ EȘTI RECHIN?(2226)


Indiferent de naționalitate, simptomele lașității sunt aceleași. Diferă, de la caz la caz, procentajul, ca să zic așa, doza de lașitate pe cap de cetățean. Fie el și olandez, ca în cazul celor trei așa-ziși protestatari de la Delfinariul Constanța, care, chipurile, în semn de protest, s-au aruncat îmbrăcați în bazin.

Ca să ce? Ca să militeze, făcând pesemne pluta pe spate, pentru drepturile delfinilor! Care drepturi, culmea ipocriziei, tocmai erau încălcate prin gestul lor iresponsabil și aberant!

Stau și mă întreb, dacă în bazin erau rechini adevărați, adică mai tot timpul flămânzi, procedau la fel sau se rezumau la un protest gen promenadă, dând un ocol consistent bazinului!

Chiar și de pe margine, și-ar fi rostit protestul în șoaptă!

Pe rechini, în general, nu e bine să-i deranjezi, indiferent de mediul în care trăiesc și comandă.

Protestatarii lui pește, prevăzători, au studiat mai întâi terenul. Cât de adâncă este apa și câte grade are ea, dacă delfinii sunt delfini și dacă fac cu adevărat parte din categoria “Prietenii omului”, dacă delfinii în cauză sunt de caracter etc.

Au studiat foarte bine bazinul, pentru că nu te poți arunca, chiar și de dragul senzaționalului, la întâmplare într-un loc special amenajat doar pentru delfini...

Te duci la o piscină, vorba aia, și, la început, îți iei câteva măsuri de precauție. Dar, în mod deosebit, te asiguri că sunt delfini și nu rechini...

Episodul de la Delfinariul Constanța este rupt din viața noastră de zi cu zi.

Sunt diverși indivizi care pozează în luptători neînfricați pentru dreptate, scot flăcări pe nas, fac o gălăgie de nedescris în jurul lor și scuipă mult praf, pentru a-și intimida adversarii. Ne impresionează cu strigătele lor fioroase de luptă atunci când se aruncă și dumnealor în bazin.
Evident, îmbrăcați în haine de oraș și cu ghete în picioare.

Când colo, în bazin, ce să vezi? O aglomerare de delfini timorați care declară la unison că sunt...prietenii oamenilor! Dar, în mod special, a celor care s-au aruncat în bazin...

Din când în când, se aude vocea baritonală a câte unui viteaz de conjunctură: “Recunoști, bă, delfinule, că ești rechin?”

Cunoașteți modelul vechi cu iepurașul și mistrețul, pentru că viața noastră este leită cu cea a animalelor, care ne furnizează nouă necesarul de fabule pe zi.

Chit că de cei mai mulți dintre noi nu se lipește nici o morală! Ca și în cazul iepurașului, obligat, zilnic, la raport, să recunoască spășit că este mistreț, asistăm la un dezechilibru al naturii.

În timpul controalelor de tot felul, crește vertiginos numărul rechinilor de conjunctură, pentru că nimeni nu recunoaște că a verificat un simplu delfin jucăuș!

Delfinule, recunoști că ești rechin?
De ce se recurge la un asemenea artificiu? Simplu. Pentru protejarea rechinilor autentici protejați de legile din România.

Suntem țara cu toate speciile de rechini, inclusiv mafioți.

De altfel, la noi, rechinul mafiot a fost declarat de multă vreme  “Monument al Mării Negre”.

Pentru protejarea lui, este sacrificat delfinul.
Iată o temă de un protest.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri