POPOVICIU, ÎN RAIUL FUGARILOR

POPOVICIU, ÎN RAIUL FUGARILOR(5276)


Deși se înscrie în normalul cotidian de la noi, fuga din țară a afaceristului Popoviciu mi-a dat idei. La câți fugari sunt în așteptare în țara noastră, nu mai facem față valului de comenzi de găuri de șarpe, atât la intern cât și la extern!

Nu sunt bun la afaceri, dar, de data asta, sunt hotărât să-mi încerc și eu norocul în construcții. Construiesc găuri de șarpe pentru amatorii de evadări plicticoase și silențioase.

La noi, până și cei mici (în grad) cunosc pe unde spală putina infractorii, numai cine trebuie, nu!

În consecință, asigur deghizări spectaculoase, mai tari decât cele folosite de Ghiță în Serbia, identificat, noaptea, de un vardist autohton! Un biet vardist local, dornic și el de o țigară, a pus Poliția Română în cur!

Asigur ceas deșteptător pentru trecut granița la fix. Asigur acte în regulă valabile pentru întreg mapamondul.

Regularizez, la cerere, trecerile frauduloase de frontieră. Antrenez berbecuți pentru viitoarele plecări clandestine din Portul Constanța, eventual teroriști cu carbid.

Spuneam că Popoviciu m-a determinat să-mi pun mintea la contribuție. Păi, dacă aveam un cartier întreg alcătuit din găuri de șarpe mobilate corespunzător, credeți că Popoviciu o mai tulea din țară?

De fapt, dumnealui, afacerist subțire, nu a tulit-o, ci a ieșit lejer pe căile bătătorite de Ghiță și înaintașii lui.

Cum este un mahăr condamnat la ani grei de închisoare, se declanșează imediat “Operațiunea LOPATA” cu vestă de salvare, tub de bambus și pesmeți ca momeală pentru rechinii de uscat.

Sloganul este cunoscut tuturor șmecherilor din patria noastră. Citez: “Fii gata ca să te pot lua cu lopata!”

De fiecare dată, scenariul este același. Doar bornele kilometrice sunt schimbate, la derută, în drum spre aeroport, pe traseul bine marcat al scoaterii din țară.

Asta când, din cauza răului de mare, nu se apelează la berbecuți.
Nu oricum și nici oricând, ci în momentul în care scade vigilența polițiștilor...

E drept, sunt și ajutați din culise, de unde li se ordonă să stea cu fața la perete. Așa a părăsit România și Ghiță. Polițiștii cu fața la perete și el cu privirea înainte, spre Serbia.

Îmi aduc aminte că dispariția lui Ghiță din țară a declanșat un imens scandal, mai ales după ce doamna Kovesi a acuzat Poliția că nu și-a făcut datoria și că l-a scăpat intenționat pe Ghiță printre degete...

Exclus. Ghiță a plecat exact la data în care polițiștii aveau program cu fața la perete!

Ca și în ziua în care Popoviciu urma să fie condus la penintenciar. Uluială generală la ușa dumnealui și chicote după plecarea sectoriștilor.

Pardon, scuzați, Popoviciu e la Londra. La Londra?
Da' ce face la Londra, că dumnealui trebuia să înceapă să-și ispășească pedeapsa, șapte ani de închisoare!

Ca să vezi, exact cât durează formalitățile de extrădare, dar mult mai puțin durează cele pentru azil politic!
Și mai puțin, dacă vrei să devii cetățean al Serbiei!

Oricum, pe Ghiță nu-l mai vrea nimeni înapoi!
Fie vorba între noi, Popoviciu i-a luat fața lui Ghiță și are toate șansele ca, în curând, să fie tratat ca un persecutat politic!

Ghiță a făcut tone de dezvăluiri și nu a ajuns în vârful persecuției politice! Că tot veni vorba întâmplător, mai știe cineva ceva, cu excepția serviciilor, de soarta lui Ghiță?

Înainte, nu trecea nici o zi fără Ghiță! Fără dezvăluirile lui Ghiță! Surprinzător, pe drumul dintre sediul lor și DNA, s-au plictisit de subiect până și cei de la RTV!

Ca mai toate acțiunile îndreptate împotriva corupției, ieșirile la rampă ale lui Sebastian Ghiță nu s-au finalizat în nici un fel! Toată lumea s-a liniștit. E iar consens.

Din acest punct de vedere, suntem ca o țară congelată în timp. Dacă o scoți din uriașul tău congelator, totul e neschimbat, începând cu ultima zi a dezvăluirilor lui Ghiță. Singura schimbare ar fi mustața lui Ghiță ca simbol al prieteniei româno-sârbe.

În rest, toate sunt la fel. Doamna Kovesi e tot acolo, la intrarea în tunelul timpului, fiind, în continuare, așteptată, încă din epoca de piatră, de comisia parlamentară a SRI.

Generalul Coldea e tot...acolo, sus, și joacă tenis cu aceiași parteneri. Care parteneri, fac pe supărații, dar, în realitate, nu-i lasă serviciile să dezbine PSD. Mă refer la Dragnea și Ponta.

Procurorul portocală e tot acolo, la cabană. Din cauza ninsorilor abundente căzute în lunile călduroase din acest an, nu a reușit să ajungă la comisia de disciplină, pierzându-și schiurile pe drum! E periculos tare dumnealui!

Comisia, ce de comisii?, privind alegerile electorale din 2009 piere, încet, dar sigur, pe limba ei! Dacă bietul Ghiță s-a diluat cu atâtea adevăruri în spate, ce șanse să aibe o biată comisie parlamentară?!

Generalul Oprea e bine și dumnealui. A scăpat de girofaruri și acum își închiriază apartamentul pentru amatorii de cine de taină.

Ca o noutate, a apărut un nou colecționar. Noul nostru prim ministru, care strânge crenguțe din copacii eroi ai patriei!

Într-un cuvânt, e liniște și pace.
Cui îi mai arde de Ghiță, care s-ar putea să strice consensul?

Și cu câtă răbdare și migală am construit noi consensul ăsta! Să-l demolăm tocmai acum când ne-am liniștit și în privința lui Marta! Să înceapă din nou Ghiță cu dezvăluirile lui scandaloase despre binom, sistem și alte chestii din astea...

Ghiță ca Ghiță, dar cine știe ce minuni mai scoate Popoviciu, care nu a făcut de unul singur tot ceea ce a făcut...

Liviu Dragnea culege, mai nou, folclor. Vorba aia, de folclor ducem noi lipsă! De Popoviciu, plecat pe urmele berbecuților lui Haysam, de Alexander Adamescu și de alți londonezi pârâți ducem noi lipsă.

De fapt, nu noi, ci organele competente, care, însă, se spală tot timpul pe mâini...

Londra rămâne raiul fugarilor români... 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri