CUM A PUS FĂGĂDĂU UN ORAȘ ÎNTREG LA PĂMÂNT!

CUM A PUS FĂGĂDĂU UN ORAȘ ÎNTREG LA PĂMÂNT!(19209)


Decebal Făgădău, specializat în trânte din toate pozițiile, inclusiv prin metoda smuls, cu dinții în sus, a reușit performanța de a pune un oraș întreg la pământ!

E drept, l-a luat prin surprindere, când, în loc să-l ocrotească, i-a dat un brânci de nu s-a văzut!

Evident, e vorba de “muncipiul”  Constanța, al cărui primar este, după o duminică a chiorului, de n-ar mai fi fost ales, mama ei de democrație!

Pentru că, iată, uneori, excesul de democrație, pe considerentul că, cutare e băiat bun, are și efecte negative.

În acest context, domnul primar nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să se ia la trântă cu propriul său oraș și să-l pună la pământ!
Ba, chiar mai mult de atât, i-a fixat și gheata pe gât!

Ca să ce?  Ca să ne demonstreze nouă că el e mai tare decât Hercule! Că, la o adică, dacă nu percutezi, te ia de curea și dă cu tine de pământ! Dacă e nevoie, te apucă de instalație și îți cere să citezi la repezeală zece ziare chinezești.

Stilul său de luptă este de-a dreptul caraghios. Când își înfinge mâinile în gâtul orașului, ca să-l ridice deasupra capului, geme mai tare decât cele mai erotice jucătoare de tenis de câmp din lume, chiar dacă și-a pierdut serviciul. Ooooooo. Aaaaaaaa. Ufffffffff.

E și asta o calitate. Pe urmă, dă cu orașul nostru de pământ de-i sar capacele! Capace pe care primarul nostru știe să le valorifice cu prilejul sărbătorilor de iarnă, când confecționează cu degețelele lui cuiburi pentru potârnichi, ouă vopsite politic, diverse semne de circulație neomologate de Consiliul Județean.

De când e domnia sa în fruntea Constanței, s-a ales praful de, cândva, cel mai cochet oraș de pe litoralul românesc! Și, atenție, îi luăm în calcul și perioada când dumnealui a fost viceprimar în echipa lui Radu Mazăre, fiind tras, într-o perioadă de criză, din fesul lui Gabi Stan!

Deci, în cazul său, nu poate fi invocată necunoașterea obiectului muncii, pentru că s-a luat la trântă cu orașul și în timpul mandatului său de viceprimar. Atunci, însă, îl ținea din scurt fortul primar Radu Mazăre, care știa să dimensioneze zgarda fiecărui colaborator de-al său...

Din nefericire pentru aproape toți constănțenii, Decebal Făgădău nu a înțeles care este rolul său în fruntea unui oraș de calibrul economic și cultural al Constanței!

În opinia mea, nici un alt primar nu a reușit să dea cu ditamai orașul de pământ! Față de cum arată, în prezent, Constanța, spre dezamăgirea celor care ne trec pragul, episodul cu demolarea hotelului “Continental” pare a fi un accident banal!

Niciodată, de când batem apa în piuă pe teme administrative și gospodărești, nici un alt fost primar nu a dat în halul ăsta cu Constanța de pământ!

Domnului Făgădău îi place să stea tolănit pe canapelele din biroul său, etalon al unui înalt nivel de trai! Cu șefă de cabinet!

Din câte am înțeles, și domnul viceprimar Babu are șefa domniei sale de cabinet, un fel de paratrăznet între el și cetățeanul îngropat de griji.

În realitate, birourile lor ar trebui să se afle pe teren. Cu șefe de cabinet cu tot! Și, dacă se poate, cu declarația de avere la purtător, în cazul cabinetului lui Făgădău...

Din păcate, altele sunt prioritățile lui Decebal. De când a preluat postul de primar, nu știe cum să scape de trecutul său măzărist! Asocierea numelui său cu cel al lui Radu Mazăre îi poartă ghnion...

Ca să devină imaculat, se curăță singur de puricii fostei administrații locale, în așa fel ca, până la alegerile locale, nimeni să nu-i mai reproșeze amestecul lui Radu Mazăre în treburile sale interne!

Din păcate, pe lista disponibilizărilor a fost trecut și Liviu Tramudana, fost coleg de breaslă cu noi, cel mai bun purtător de cuvânt pe care l-a avut, până acum, Primăria Constanța...

După abnegația cu care Decebal pune pe liber orice suflet candriu rămas de la Radu Mazăre, îmi dau seama că domnia sa nu a reușit nici măcar să-și facă iute o echipă ca lumea de colaboratori!

S-a făcut, în schimb, frate siamez cu viceprimarul Babu, pe care a jurat să-l apere până în pânzele albe!

Decebal Făgădău ar merita din plin să fie demis din funcția de primar!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri