URSUL PESEDIST NICOLAE MOGA  A ÎNCHEIAT PERIOADA DE HIBERNARE

URSUL PESEDIST NICOLAE MOGA A ÎNCHEIAT PERIOADA DE HIBERNARE(3294)


Anul acesta, marele urs pesedist Nicolae Moga a încheiat perioada de hibernare mai târziu decât în anii trecuți, ceea ce a provocat o oarecare stare de instabilitate și neliniște printre simpatizanții săi. Chiar și printre dușmani, pentru că cine nu are, e musai să își facă!

De pildă, Zanfir Iorguș, care mai crede și acum în magia senatorului pesedist de a-l propulsa din nou în fotoliul de primar al Mangaliei!

Absența din peisaj a ursului Moga ne afectează direct, pentru că domnia sa face parte din categoria politicienilor care ne dau nouă, cifră, lapte, carne, pene, ouă...

Cu excepția unor imagini TV în care domnia sa îi deschide pârtie în Casa Poporului lui Traian Băsescu, pe atunci, încă președintele României, nu mai aveam nici o altă dovadă a existenței sale politice pe acest pământ!

Imaginile sunt istorice și scot în evidență rolul hotărâtor al sporturilor de iarnă în politică. Moga, ca și cum s-ar afla pe schiuri, fandează cu ușurință în fața lui Băsescu și îi deschide potecă celui care le-a pricinuit atâta rău amicilor săi!

Chestore! Chestore! Chiar nu avea, dintre toți pesediștii săritori și educați în spiritul Palatului pionierilor, cine să-l treacă strada pe Băsescu?

Ursul Moga a știut ca nimeni altul să valorifice perioadele de hibernare, adaptându-se din mers de la doctrina liberală la cea pesedistă.
Și-a asigurat singur sub unghiuțe seul necesar ca să treacă iernile grele de la noi.
S-a încălzit și la flacăra lui Băsescu, suflând și în iaurt.

Și-a amenajat, în localitatea Ion Corvin, polul sărăciei din Dobrogea, o pârtie de schi, unde s-a antrenat în proba de slalom printre angajamente.

La nevoie, s-a hrănit și cu ghindă. Și-a drămuit atât de bine mierea de albine, încât, acum, o poate repartiza egal pe toate cele 10 degete de la mâini și, la nevoie, și pe cele de la picioare.

Cum politicienii noștri au început să dispară pe capete în diverse triunghiuri gen Bermude, ne-am îngrijorat sincer la adresa domnului senator, dar, în cele din urmă, ne-am convins că nu este cazul să ne ambalăm în această direcție...

În majoritatea timpului alocat prosperității patriei și poporului său, Nicolae Moga este absent din viața politică, fiind preocupat mai mult de propria sa hibernare. Singurele perioade în care devine mai agitat sunt campaniile sale electorale.

E drept, muzicale, frumos colorate după modelul Bombonica, pline de promisiuni după modelul marea și sarea, oaia ministrului Dobre și berbecul...

După ce și-a asigurat un nou mandat de senator, o bună bucată de vreme, marele urs pesedist s-a retras în vizuina sa cu telecabină.

Zilele trecute, de cum a deschis ochii, ursul Moga a sărit direct la jugulara șefului O.P.C., luându-l la refec pentru controalele efectuate cu mult profesionalism pe litoral! De fapt, asta l-a și enervat la culme și i-a dezechilibrat metabolismul!
Prea mult profesionalism de capul lui! Mult prea drastice măsurile!

Cum ar spune Mohammad Murad, înțeleptul turismului românesc, Nicu Moga a făcut un tărăboi de nedescris!

E drept, a reacționat cu întârziere, dar, stimulat pesemne de exemplul personal al premierului de Brăila, a ținut să se alăture celor care vor să se răzbune pe cel care le-a stricat socotelile!

Ascuns după spatele lat al primului ministru, care nu suportă ca cineva să taie în carne vie, domnul senator agită amenințător degetul său arătător: “Să nu aveți cumva soarta comisarului Cattani!”

Între ursul pesedist Moga, adeptul folclorului mafiot, și individul care se laudă cu nașul său bogat și influent nu este, mă refer la comportament, nici o diferență.
Amândoi amenință la fel. Au ce au cu soarta comisarului Cattani!

Ar fi culmea să mori pentru o rață congelată cu pene cu tot, inclusiv portocala din dotare, rudă cu un cunoscut procuror!

Chestiunea gravă, extrem de gravă, ține, însă, de statutul lui Nicu Moga, care este senator al României și nu un cârnățar oarecare pus pe rele!

Și în cazul senatorului, și în cazul cârnățarului, există un protector care le-a dat apă la moară. Nașul influent și primul ministru, ceea ce face ca situația să devină și mai gravă!

Sunt sigur că, dacă noul prim ministru nu i-ar fi încurajat pe cei prinși cu ocaua mică, nu s-ar fi ajuns la un conflict de asemenea proporții și la amenințări care îți taie respirația!

În loc ca lucrurile să reintre în normalitate, disputele pe tema controalelor efectuate pe litoral se amplifică, datorită unor gesturi necugetate, de la o zi la alta!

Reacția lui Moga este mult mai periculoasă, pentru că, aruncând din nou gaz peste foc, nu face decât să adâncească și mai mult conflictul dintre 0.P.C. și cei puși pe căpătuială!

Interesele cui le apără domnul senator Moga, care a mers mult prea departe, invocând soarta comisarului Cattani?

Îl deranjează că avem din fericire și noi astfel de oameni gata să-și facă datoria cu orice preț?

Doar legile impuse de PSD sunt valabile în țara asta?
Cei care nu răspund comenzilor PSD trebuie maziliți precum comisarul Cattani?

Dacă domnul senator consideră că viața inspectorului șef al OPC Constanța este în pericol, de ce nu face demersurile necesare pentru a i se asigura PROTECȚIE?

Singura recomandare din partea parlamentarului de Constanța: să o lase mai moale cu popularizarea nenorocirilor de pe litoral!

Exact ca pe vremea lui Ceaușescu.
Lumea se îmbolnăvea pe capete, dar zonele contaminate de pe litoral erau ținute “la secret!”
Nu aveai voie, de exemplu, să scrii despre Petromidia, ca sursă de poluare!

Acum, embargo total pe carnea expirată de un an de zile!

Brusc, pe domnul Moga l-a apucat grija de imaginea litoralului românesc!

Nu îmi amintesc, cu excepția frăției sale cu Mohammad Murad, de nici o inițiativă de-a sa în beneficiul litoralului și cu atât mai mult directivele sale de acum nu au nici o valoare, pentru că ele vizează doar interesele personale!

Ce imbold lăuntric îl determină să-și pună umărul la dispoziția celor care le plâng de milă comercianților care vând produse alimentare expirate?

De ce nu a luat niciodată atitudine față de manelismele promovate de Corina Martin?

De ce nu îl dojenește, dacă nu are curajul să-l tragă de urechi, pe ministrul constănțean al Turismului, vinovat și el de situația deplorabilă în care se află litoralul nostru...

Așteptăm ca domnul senator să se reactiveze și spre binele și sănătatea turismului autohton, că de aia l-au ales unii! Nu-i așa?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri