DOSARELE  X...

DOSARELE X...(2881)


Un mort bântuie prin oraș, umblând teleleu Tănase! Se oprește aiurea pe la diverse case, sună la interfon, în carne și oase, face tot felul de farse!

Într-o țară în care ne conduc toți morții, e și firesc ca toate înjurăturile să înceapă cu formula: “Tu-ți morții mătii!

S-a spus că mortul care umblă teleleu prin oraș ar fi murit într-un cadru organizat și nu pe cale naturală. La o ședință de partid sau sindicat, la o adunare cetățenească sau în timpul unei greve, nu se știe cu precizie. Răpus de insolație, poate, e și asta o variantă.

Oricum, nu contează prea mult, instituțiile abilitate sunt în vacanță!
Ce ghinion! Să mori pe durata vacanței unui bugetar, cu sporurile lui salariale cu tot!

Nu se cunosc, la grămadă, cum se întâmplă cu un simplu cetățean, nici identitatea mortului, sexul, naționalitatea și CNP-ul, alte caracteristici care să dovedească negru pe alb că a fost singur pe lume, ca mai tot românul.

Asta în condițiile în care mortul nu este un individ internațional, cum se pretind unii. Nu are nici nume, fiind pesemne un mort care se trage din clasa muncitoare, care, în ciuda bârfelor, nu are nici o legătură cu paradisul lui Decebal Făgădău.

Că-mi vine să zic vorba aia...
Într-un oraș în care până și morții își iau lumea în cap, regret că trebuie să o spun, nu mai este nici o speranță...

Firesc, într-o țară condusă de morți, nu vedeți ce fețe au!, contează doar morții celor aflați la Putere!
Ai noștri sunt pomeniți doar în debutul înjurăturii citate mai sus..

Cei care își fac datoria sunt luați la refec de premierul Tudose, care nu suportă ca cineva, indiferent de gravitatea neregulilor constate, să taie în carne vie!

În cazuri speciale, domnia sa recomandă controalele efectuate cu duhul blândeții!
După modelul lansat la Brăila, de tanti Elvira.

În mod firesc și contabilicește, din această poveste ar fi trebuit să rezulte un cadavru cu caracteristicile lui cu tot: lipsă puls, răcire corp rapidă, poziția regulamentară a mâinilor pe piept etc.

Asta în ce privește conduita și ținuta de mort autentic și disciplinat. În pas cu timpul, ar fi trebuit să sosească la fața locului cei de la ISU, asistenți medicali, buni suflători în respirația gură la gură, un elicopter apt să decoleze din curtea RAJA, în caz de urgență, persoane responsabile cu mătăniile, polițiști, chiar Arafat în persoană.

În situația unui eveniment de o asemenea gravitate, important este cadavrul, chiar cu statut de decedat neidentificat... Unde-i mortul?

Unde sunt locomotivele? Mă refer, desigur, la trenul de persoane rămas în câmp, cu călători cu tot, fără tracțiune!

Unde s-a mai pomenit așa ceva?
În țara lui Absurdistan, cu siguranță! Locomotivele cu o destinație. Vagoanele cu călători cu altă destinație, dacă le suflă cineva în pânze!

Trenul cu pânze de mare viteză a fost adus din China de către Victor Ponta, afacerea fiind parafată, recent, de Liviu Dragnea.

În PSD, cine se frige cu iaurt, suflă și în trenul de mare viteză cu pânze!

Așa și cu mortul. Ori a plecat pe șest, ca să facă o glumă proastă, ori l-au șterpelit responsabilii cu fitilele! Cert este că, la un moment dat, mortul era de negăsit!

Un inspector s-a trezit buimac cu mortul lipsă în inventar! Uite mortul, nu e mortul!

Trezit brusc din somn, m-a trimis la ghișeul “Relații cu publicul” nu înainte de a-i lăsa să-i scape printre dinții săi strepeziți un vârtos “Tu-ți morții mătii!

Fac un apel la mortul din poarta popii. Dacă e un mort de caracter, nu va accepta să fie folosit ca motiv de râcă între diverși combatanți.

Morții au o calitate. Nu pot fi manipulați, chiar dacă, uneori, din diverse considerente, sunt inventați!

În cazul de față, poate fi vorba și despre o regretabilă confuzie cu pisica moartă coaptă din poartă.

Se pare că, de fapt, asta era situația reală în momentul în care s-a declanșat acest nou scandal cu tămâie.

O să râdeți, riscâd să o mâncați coaptă, dar, chiar și în această situație, cu o mâță în poartă, alo, Primăria lui Decebal, tot nu am înțeles cine este mortul!

În premieră mondială, mâța moartă din poartă a intrat în circuitul Dosarelor X.

Transformați, după noul Cod al Muncii, în detectivi cu jumătate de normă, inspectorii din diverse instituții abilitate, mai puțin cei de la Protecția Consumatorului, dezvoltă diverse teorii din categoria apei de ploaie!

Proprietățile apei de ploaie sunt cunoscute. În primul rând, e foarte bună când o mână o spală pe cealaltă...

Teoria mortului, pasiunea unui fost prefect.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri