SIRTAKI 2018 - SAU CUM NE ÎNVAȚĂ ANTONIADIS SĂ NU NE DĂM BĂTUȚI...

SIRTAKI 2018 - SAU CUM NE ÎNVAȚĂ ANTONIADIS SĂ NU NE DĂM BĂTUȚI...(3365)


Domnul Antoniadis are o calitate pe care nu o are oricine. Este perseverent în tot ceea ce face. Ceea ce înseamnă că, dacă pune o inițiativă de-a sa în mișcare, o duce până la capăt.

Sigur, s-au trezit unii să spună că în spatele inițiativelor sale s-ar ascunde unele interese politicianiste!

Și, dacă ar fi așa, care-i problema?
Să admitem că Antoniadis intenționează să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța și că toate acțiunile organizate de domnia sa sunt dedicate acestui obiectiv.

Ce-i rău în această chestiune? Omul face dovada capacității sale organizatorice. Exact ceea ce reproșăm că-i lipsește primarului Decebal Făgădău, prizonierul propriilor sale slăbiciuni și a festivismului kitsch. 

SIRTAKI nu intră în schema inițiativelor electorale demonstrative și personale ale domnului Antoniadis. Este, înainte de toate, un test colectiv benefic imaginii noastre, a tuturor românilor.

De ce să nu ne verificăm și noi prin SIRTAKI capacitatea de mobilizare pe timp de pace și, ferească Dumnezeu, pe timp de război!

E ca și cum, dansând SIRTAKI pe plajă, ne-am apăra orașul de un inamic imaginar care ne pândește prin periscopul unui submarin ascuns în apele Mării Negre...

Cu cât mai multe brațe ridicate în ritm de SIRTAKI, cu atât demonstrăm că suntem mai puternici!

Din când în când, avem nevoie de astfel de ieșiri pe scena internațională, așa cum procedează toți cei care reprezintă Europa civilizată. În acest context s-a înscris și tentativa românilor de a intra cu SIRTAKI în Cartea Recordurilor.

A lipsit foarte puțin ca visul să nu devină realitate. Dar, în ciuda tuturor ghinioanelor, să ne amintim că, în ziua respectivă, deși a plouat cu găleata, acțiunea s-a bucurat de prezența unui mare număr de susținători, cărora le-a lipsit foarte puțin să înregistreze recordul mult râvnit...

A fost o tentativă cu un gust dulce-amărui, dar care nu a reușit să omoare speranța din sufletul lui Antoniadis.

Drept dovadă, a creat grupul SIRTAKI 2017, în care se pot înscrie cei care nu sunt obișnuiți să se dea bătuți după prima încercare ratată.

Acesta fiind criteriul de bază, SIRTAKI 2017 devine primul club de elită al oamenilor de caracter și cu voință. Ei sunt cei desemnați să îndrepte greșelile comise, mai mult în grabă decât din neștiință, și să facă din SIRTAKI un simbol al prieteniei pe pământ românesc.

Sunt primiți cu brațele deschise, după cum simbolizează și SIRTAKI, toți cei care, cu sufletul curat, condiție de bază, vin cu propuneri și idei constructive.

Prin SIRTAKI, România a ajuns la porțile Europei în ipostaze care îi fac cinste.

Reeditând SIRTAKI în beneficiul României, putem spune că Antoniadis ne dă tuturor o lecție de adevărat patriotism!

În contradicție totală cu cei care, în calitatea lor de aleși în diverse foruri ale U.E., obișnuiesc să-și denigreze țara! Sunt multe cazuri de acest gen.

În acest context, SIRTAKI reprezintă un exemplu unicat, care trebuie urmat și încurajat.
Nu mi-e teamă de cuvinte, și spun, e o lecție de patriotism.

După tentativa lui Antoniadis, am remarcat o creștere a numărului de inițiative stimulative în folclorul românesc, unde, cu siguranță, pot fi găsiți cu ușurință , de ce nu, și CĂLUȘARII autohtoni.

Putem să batem la porțile Cărții Recordurilor nu numai cu plăcinte poale-n brâu kilometrice ci și cu un folclor autentic, de calitate.

Prin prospețimea și autenticitatea lui, SIRTAKI e nemuritor!

Din respect față de cei care îl susțin, domnul Antoniadis a declanșat deja pregătirile pentru SIRTAKI 2018...


În încheiere, vă transmit mesajul lui Antoniadis:

“În anul 2018 , vrem să reeditam Sirtaki-ul! Bineînțeles, mai grandios, mai organizat și cu mult mai multe momente (plăcute) ! 

Am creat un grup, Sirtaki 2017 (am pus 2017 pentru ca vom începe de acum pregătirile) unde vă rugăm să aderați daca vreți să aflați vești, sau să adăugați idei/sfaturi etc!

Bineînțeles, cine crede că poate, cine are prieteni care încă nu au auzit de această acțiune, hai să le dăm SHARE să afle și poate ni se alătură!!”

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri