Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PNL nu a votat execuția bugetară a comunei Crucea pe anul precedent. Nu suntem de acord cu felul în care s-au cheltuit banii publici!

PNL nu a votat execuția bugetară a comunei Crucea pe anul precedent. Nu suntem de acord cu felul în care s-au cheltuit banii publici!(2022)


Viceprimarul PNL al comunei Crucea, Iulian Tudorache, împreună cu aleșii locali liberali nu au votat hotărârea Consiliului Local Crucea privind aprobarea situațiilor financiare și a contului de execuție aferente anului 2016.

„Noi, aleșii locali liberali din comuna Crucea, am întrebat care sunt investițiile finalizate în anul 2016 care să poată genera deficitul bugetar. Având în vedere că avem datorii acumulate în 2016, trebuia să știm de ce am ajuns în această situație financiară. Am rămas cu un gust amar după ce ni s-a exemplificat faptul că lucrările la DC70-DN2A-Crișan constituie o cauză a acestui deficit. Drumul a fost înscris pentru „reabilitare” contra unei sume de aproximativ 100.000 de euro, numai ca să fie stricat și să arate ca după război. În același timp, nici măcar o investiție concretă nu s-a materializat în ultimul an, cu excepția grădiniței din Crucea: eoliana este nefuncțională, centrul turistic nu-și găsește funcționalitatea, căminul de bătrâni are ocupanți mai mult din alte localități (cu un buget alocat de peste 6,5 miliarde lei vechi anual, achitat de comunitatea din Crucea)”, a declarat Iulian Tudorache.

Acesta susține că „iluminatul public este captiv unui agent economic care, aflat la adăpostul unui contract de prestări servicii și a unei datorii acumulate către acesta, nu își mai onorează obligațiile contractuale. Avem localități întregi în beznă totală. Și vorbim despre o comună care are totuși buget, fapt ce nu explică datorii de 6 luni sau mai bine către furnizorii de servicii publice: iluminat, salubrizare etc”.

Deficitul bugetar al comunei Crucea ajungea la finalul anului trecut la 2.662.776 lei, cu o creștere de aproximativ 1 milion de lei fața de anul anterior, creștere ce nu se regăsește, în opinia noastră, în servicii sau produse destinate locuitorilor comunei.

La rândul său, consilierul județean PNL, Bogdan Bola, este de părere că peste 500 de oameni din satele Șiriu și Crișan sunt izolați din cauza lipsei de interes a autorităților conduse de PSD.

Am fost de multe ori în comuna Crucea alături de viceprimarul Iulian Tudorache. Știm care sunt problemele din localitate. Acum devine și mai clar faptul că peste 20 de gospodării din Crișan și încă atâtea din Șiriu sunt părăsite, inclusiv din cauza indolenței conducătorilor acestei primării, care nu numai că nu îi ajută pe acești oameni să se dezvolte, dar le strică efectiv singura cale de acces spre restul județului”, a afirmat consilierul județean.

Bogdan Bola a mai spus că „locuitorii din Crișan și Șiriu sunt cetățeni ca noi toți, plătesc taxe și au familii de întreținut. Trebuie să beneficieze de același respect și interes ca oricare alți cetățeni din comună și din județ. PNL se va concentra pe a veni în sprijinul acestor oameni, mai ales după ce primăria și-a bătut joc de ei prin <<reabilitarea>> Drumului Comunal 70”.

 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri