Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
NAȘUL ALIANȚELOR

NAȘUL ALIANȚELOR(3307)


Claudiu Palaz are meritul revoluționar de a fi ridicat o relație tipic de gașcă de cartier la statutul de alianță politică!

Contrar politicii duse la centru, cel puțin prin prisma declarațiilor făcute de Traian Băsescu, la Constanța, PMP și-a dat mâna cu PSD!

În loc de o doctrină comună...Ptiu, drace, ce am zis?

Doctrină comună? Între cine și cine? Între PMP și PSD?

Între Băsescu și cine? Se poate și așa ceva?

Între Claudiu Palaz și urmașii lui Radu Mazăre?

Cine se aseamănă, nu-i așa, se adună!
Într-un fel, e de apreciat sinceritatea domnului Palaz. Decât să fi umblat cu mișmașuri prin subteranele politichiei, cum a mai procedat PSD în relațiile sale cu alte partide, mai bine totul la vedere!

Ce amestec ciudat între Putere și Opoziție!
Uneori, politica dă naștere la tot felul de hidoșenii!

Sigur, nu am înțeles de ce s-a ajuns la un asemenea compromis! Una declară Băsescu la București, salivând din abundență, și alta face Palaz în teritoriu, ploconindu-se în fața conducerii de partid și de stat a PSD!

Dacă pui de o alianță, înseamnă că ai fie un adversar comun, fie un ideal dedicat cetățenilor. Altfel, nu văd de ce PMP și PSD ar cânta “Hora Unirii” pe aceeași baricadă!

Unde-i unul, nu-i putere...Cât despre nevoi și durere, hai, să fim serioși, nu e cazul în alianța dată!

Ce le lipsește pesediștilor? Se compară nivelul de trai al lui Claudiu Palaz, zis și “domnul Merțan”, cu al nostru?

Nu-mi amintesc care au fost motivațiile ce au stat la baza alianței “nășite” de Claudiu Palaz.

Care este, în cele din urmă, dușmanul comun, care să-l determine pe Claudiu Palaz să abandoneze critica pe teme pesediste contra orbului găinii...Cumva PNL?

Niște banale trasee de autobuz? Ei, chiar banale nu sunt ele!
Ca în toate alianțele contra naturii, există interese comune de grup, acțiuni ocazionale, obstacole de moment, când frăția funcționează.

Atât. În astfel de momente, liderii alianței își transmit reciproc mesaje de genul “Frate până la moarte!”

În realitate, nu moare nimeni de grija celuilalt. Ba, dimpotrivă, e vizibil faptul că, în general, partenerii se jenează reciproc. Dovadă atacurile sub centură ale lui Claudiu Palaz împotriva primarului Decebal Făgădău, care, ce-i drept, își merită soarta.

Chiar dacă, acum, Claudiu Palaz și Felix Stroe sunt prieteni de nedespărțit, nu garantează nimeni că alianța locală PMP și PSD este nemuritoare.

Într-o situație specifică jocului la două capete se găsește și alianța PSD - ALDE. Nu credeți că sunt prea multe alianțe pe metrul pătrat la Constanța?

Oricum, raportul de forțe este diferit. În mod deosebit, ca atitudine.
Cel puțin până acum, cei doi pioni de bază din ALDE, Tucan și Vrabie, nu s-au ploconit în fața PSD! Cel puțin, la vedere.

Față de PMP, care s-a stabilizat cu un ochi la făină și cu celălalt la slănină, ALDE urmează cu sfințenie parcursul trasat de la București de Călin Popescu Tăriceanu.

Apreciez faptul că liderul ALDE nu se pierde cu firea de când Liviu Dragnea încearcă, într-o manieră stângace, ce-i drept, să-l arunce peste bord. Era de așteptat să ajungem și în acest punct.

Liviu Dragnea nu se dezminte. E convins că, de-acum încolo, după ce a făcut praf Guvernul Grindeanu, nu-i mai poate sta nimeni în cale!

Acum, are din nou guvernul lui și, desigur, nu-i place să împartă plăcinta cu Tăriceanu! Fie și pentru faptul că acesta, dacă ați băgat de seamă, nu s-a implicat deloc în scandalul care a ținut trează România.

Se repetă, într-un fel, povestea despărțirii lui Victor Ponta de Crin Antonescu.
Băiat european cu ștaif, Tăriceanu a amenințat că se retrage de la guvernare! Exact asta așteaptă Dragnea, care, cu siguranță, mai are câțiva miniștri reșapați pentru o nouă remaniere guvernamentală.

Dacă o să se ajungă la o ruptură, și eu cred că o să se ajungă, atunci, întreb din nou, cui i-a servit alianța cu pricina?

Desigur, domnului Dragnea, care, acum, dă semne că ar vrea să se lepede de ea!

Deviza zilei: “Aruncă-l pe Tăriceanu din tren!” 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri