ÎN PSD, LEI, LA COTROCENI, MIELUȘEI!

ÎN PSD, LEI, LA COTROCENI, MIELUȘEI!(3737)


Îmbrăcat, la ștaif, plus pantofii cu scârț, în haina pedagogului de școală nouă, președintele Iohannis a șters pe jos cu Guvernul Tudose!

Știți care este marea calitate a acestui guvern?
Șterge foarte bine podeaua plină de flegme și chiștoace, chiar fără detergenți!

Am asistat, în premieră mondială, la prima oră de dirigenție transmisă în direct de la Palatul Cotroceni.

A fost prea din scurt, pentru că, inițial, toți miniștrii fuseseră convocați la cancelaria președintelui Iohannis, tunși regulamentar, după modelul Gabi Oprea, însoțiți de părinți.

De data aceasta, experiența de fost cadru didactic a domnului Iohannis și-a spus din plin cuvântul. Chiar și fără meditații dintre cele cu care poți să-ți cumperi cât mai multe case...

Control la unghiuțe, control la batistuțe, gura mare, aaaaaaaa, ca la medic. În realitate, dirigintele a mimat că se uită în gura lor...

Cum să te uiți în gura unor miniștri reșapați, după ce nu au fost în stare să treacă de prima evaluare!

Ieri, erau un dezastru, acum, sub bagheta magică a lui Liviu Dragnea, salvează România!

Cu magia lui ieșită din comun, care face minuni la tot pasul, șeful PSD ar putea salva “Cuptorul cu plăcinte”, unde au fost găsite produse vechi de peste un an de zile și nimeni nu este în stare să îl pună la punct pe patron!

De data aceasta, însă, în povestea cu noul guvern, domnul Dragnea a luat-o rău de tot peste ochi!

S-a dovedit că mutul tace și le face! Și e chiar mai șmecher decât pare!

Nu știu dacă și-a ridicat singur mingile la fileu sau și le-a negociat. Cu multă răbdare și iscusință, a transformat un moment solemn, dar banal prin modul de desfășurare, într-o autentică oră de dirigenție, după moda veche.

Adică, zic, cu șuturi în fund, vine vorba, tras de urechi, cu cercel cu tot, întins bigudiuri pe jos, pumni în nas și bobârnace!

Aliniați ca la paradă, domnii cu bărbia în piept și doamnele blestemând în gând promovarea femeii, miniștrii și-au luat papara meritată.

De regulă, în astfel de situații, Traian Băsescu obișnuia să ciupească câte un client de-al său și atât. 

Dar nimeni nu a tras de păr un guvern întreg, de la primul ministru până la femeia de serviciu de la Palatul Victoria, dacă ar fi fost și dumneaei remaniată...

Vă aduceți aminte cu cât sânge rece ne-a păcălit actualul ministru al Justiției? Ne-a citit, timp de peste o oră, un raport care mustea de critici la adresa doamnei Kovesi, după care, în final, a concluzionat că nu există motive pentru a fi sancționată!

Președintele Iohannis a procedat oarecum la fel, dar, la sfârșit, s-a dezlănțuit!

Precum lupul cel parșiv, a binecuvântat fiecare mieluț guvernamental în parte, după care, când toată lumea se pregătea să se culce pe o ureche pentru încă șase luni de zile, președintele a pornit dușul scoțian.

Și ce am văzut cu ocazia asta? 

Niște simpli cetățeni lipsiți de orice reacție, speriați, umili, așteptând să-și primească fiecare porția de castane din foc, gata să-și ia orice fel de angajamente, gata să scâncească, nici ei nu știu de ce, fără coloană vertebrală, spășiți, ca și cum ar fi colegi cu Elena Udrea la Teologie, grijulii să nu ia vreun vârtej în plus în cap, decopertați de învelișul șmecheriei ieftine marca Liviu Dragnea, pregătiți să-și pună cenușă în cap, orice, numa' să treacă de decizia hotărâtoare a președintelui!

După ce a fost catalogat în fel și chip, președintele Iohannis le-a dat pesediștilor o lecție corectă de autoritate și de sânge în instalație.

M-am uitat tot timpul la figura domnului Dragnea, comandantul oștilor pesediste, că tot se vorbește, în aceste zile, despre fețele politicienilor. Arăta ca statuia lui Gh. Doja după ce a fost trecut prin foc...

De ce nu a făcut un pas înainte ca să-și apere oamenii? A înghițit pe de-a întregul rechizitoriul președintelui și a tăcut mâlc.

Un adevărat comandant nu își lasă oamenii de izbeliște la greu, mai ales că el a girat toate propunerile pentru noul guvern!

Cu alte cuvinte, în PSD, lei, la Cotroceni, mielușei!

Gata cu marea țopăială!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri