O NOUĂ POVESTE CU BULĂ

O NOUĂ POVESTE CU BULĂ(3698)


Îmi place la nebunie comedia pusă în scenă de membrii comisiei parlamentare a SRI, care mai au un pic și se anchetează între ei!

Tot suntem noi țara cu cele mai multe denunțuri pe cap de locuitor!

Acum, au trecut în faza suspecți. Se suspectează unii pe alții!

Trupa ambulantă a domnului Țuțuianu, care a vrut și dumnealui să fie șef peste ceva, îmbină câte un pic din “Gaițele” și din “O scrisoare pierdută”, dar pune accentul, în general, pe mimica populară.

Rând pe rând, mahării patriei, mă refer la cei cu funcții importante, au refuzat, invocând nu știu care legi, să se prezinte la audieri!

Cu alte cuvinte, și-au permis luxul să dea un flit monumental comisiei, ceva în genul “Bâști d-acilea” sau în formula consacrată “Bre, mă leși?”

Avem o dovadă clară că absenții nu dau doi bani pe Parlamentul României, transformat, la un moment dat, în dormitoare CFR de către unii parlamentari!

E greu să faci o anchetă când nu ai pe cine ancheta sau măcar urechea!

La cine te răstești? E aiurea în tramvai să te numești pompos comisie parlamentară când, cu excepția unor indivizi livizi și duși cu duhul, nu te ia nimeni în seamă!

Uneori, am impresia că anchetatorul șef iese, ca la vânătoare, pe holurile Parlamentului, doar, doar o mai pune mâna pe careva, încercând să-l ademenească să intre la audieri.

Care ai fost, mă, acasă, la Oprea, în 2009 și ai jucat tabinet pe pedepse?

În loc să dea cu indivizii respectivi de pământ, șeful comisiei SRI este numai lapte și miere! Îi curge sirop natural din gură, în loc să dea avertismente!

E drept, nu are pe ce temei să facă acest lucru! Că doar nu suntem americani...

Ați văzut cum e la ei? Poți să fii și cumnatul lui Trump, când ai intrat pe mâna unei comisii de anchetă, ăla ești!

Te învârte în călușei până spui totul în pungă! Te toacă până răspunzi!

Și nu în dorul leliței Ioană. Și nu ca Berceanu, cu bancuri proaste de Caracal, unde a fost identificată căruța. Știți dumneavoastră care...

La noi, ține cu fandoseli, fițe, miștouri de conjunctură, bâza americană și scrisorele de amor perfid din care nu înțelegi nimic.

Stilul epistolar ne omoară. Când vrea cineva să tragă de timp sau să ia peste picior o inițiativă, se apucă de scris scrisori.

Când Elena Udrea bântuia prin birourile de la Cotroceni, se știe, erau la modă bilețelele de amor parfumate. S-au schimbat multe de atunci, dar mentalitatea a rămas neatinsă...

De la genericul cu fabrici și uzine, dai în mine, am ajuns la noua clasă socială EXCLUS.

Credea domnul Țuțuianu sau cum îl cheamă, că toți cei convocați vor rămâne fără pantaloni pe ei, așa tare o să tremure de frica dumnealor!

În locul respectului generat de o comisie de anchetă, membrii activi ai interogatoriului s-au ales cu un flit general din partea celor care reprezintă noua clasă socială numită EXCLUS!

Care se găsește deasupra tuturor! Bazele acestei clase au fost puse de doamna Kovesi, clasă care, acum, după vizita președintelui Iohannis în SUA, s-a întărit și mai mult...

În timpul unui interviu, șefa DNA a fost întrebată, cu naivitatea unui începător, dacă se prezintă la comisia parlamentară a SRI!

Măi, fraților, dacă ați pierdut secvența asta, cereți reluarea ei în regim de urgență ! Kovesi s-a uitat la reporteriță, biata de ea, ca și cum i-ar fi luat numerele de înmatriculare de la mașină de la dreapta la stânga cu bătaie.

A măsurat-o cum măsoară hidrologii cotele apelor Dunării. A respectat intervalul de timp stabilit de doi pistolari înainte ca aceștia să apese pe trăgaci. După care, mimând că ar avea în gură două pastile mentolate de gumă de mestecat, i-a răspuns șuierând:  “EXCLUS”!...

Pesemne că domnul din fruntea comisiei nu a văzut această fază televizată care ne demonstrează nouă cine e tătic și cine e mămică în țara asta!

Altfel, nu-mi explic de ce insistă în prostie să-i trimită doamnei Kovesi tot felul de invitații parfumate, scrisori, scrisorele și plecăciuni!

Ca să fie din ce în ce mai penibil? Ca să compromită total și definitiv modelul de comisie parlamentară!

Șefa DNA nu o să fie audiată de nimeni!

În schimb, o să le tragă basca tuturor, fiind o nucă mult prea tare pentru mediul nostru înconjurător!

Comisia chiar nu a înțeles că Laura Codruța Kovesi are acoperire în toate cele ce sunt și că cineva, desigur, nu un oarecare, o sfătuiește cum să procedeze și să enerveze în continuare!

Deocamdată, Ghiță, presupus dușman al domniei sale, a fost depus într-un acvariu și nu prezintă nici un pericol! El ar vrea să vorbească, dar, din cauza apei până la gât, scoate doar niște bule pe gură!

Orice asemănare cu personajul Bulă este o pură întâmplare...

E o nouă poveste cu Bulă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri