Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Minivacanța de 1 iunie ar putea fi paralizată de ROMATSA

Minivacanța de 1 iunie ar putea fi paralizată de ROMATSA(1760)


Controlorii de trafic aerian aruncă bomba. Angajaţii ROMATSA vor să facă grevă generală din 30 mai. Acţiunea lor ar putea paraliza traficul pe Aeroportul Otopeni chiar în minivacanţa de 1 iunie. La 12 mai, controlorii de trafic aerian au organizat o grevă de avertisment şi au cerut încheierea contractului colectiv de muncă ignorat de minister şi conducerea instituţiei încă din 2015, potrivit Realitatea TV.

Angajaţii ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariaţi ai regiei protestând faţă de managementul "profund defectuos" al Regiei şi de lipsa contractului colectiv de muncă.
Liderul ATSR declara la acea dată că angajaţii ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenţia autorităţilor statului asupra situaţiei regiei şi a o salva de la faliment. 

"Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenţia şi pentru a salva instituţia ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităţilor statului care până astăzi au fost surde, deşi am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus", a adăugat Tudorache. 

Acesta a subliniat că prin intermediul grevei de avertisment s-a dorit să se atragă atenţia autorităţilor statului şi a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariaţii ROMATSA.  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri