Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Edirne (Turcia): Aur şi bronz balcanic, pentru atleţii juniori-2 constănţeni(1967)


Performanţă excepţională a tânărului VALENTIN ŞTEFAN SCANGHEL, obţinută la Campionatul Balcanic de Atletism, pentru juniori-2, desfăşurat la Edirne (Turcia), pe 3 august. Deşi a concurat la o categorie superioară vârstei sale!, Valentin Scanghel a reuşit, ieri, cea mai bună săritură din concurs: 14,59 m, cu care a câştigat proba de triplusalt a “Balcaniadei”.
Opţiunea antrenorilor CECILIA GEVAT şi ALIN LARION, de la Clubul Sportiv (CS) “FARUL” CONSTANŢA, de a-l promova în lotul de concurs de la o categorie de vârstă superioară, s-a dovedit una câştigătoare, Valentin Scanghel devenind mai bun cu fiecare competiţie la care a participat.
Aur după aur, la juniori, înseamnă’ mai mult decât o “promisiune”, pentru atletismul românesc, atât de avid de performanţe internaţionale, după conul de umbră în care a cam intrat, în ultimii ani!....

La aceaşi competiţie balcanică, în proba de 400 m, constănţeanca ANDREEA JAQUELINE TIMOFEI, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) “Nicolae Rotaru”, din oraşul nostru, antrenată de NICULINA CHIRICUŢĂ, a obţinut medalia de bronz, cu timpul de 56,34 sec.

Tot la “Balcaniada” de Atletism din Turcia, de la Edirne, pentru juniori-2, echipa masculină a României s-a clasat pe primul loc, devenind campioană balcanică.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri