LA  RITA

LA RITA(5300)


La Lepșa, o stațiune de vis amplasată între Focșani și Brașov, cu ieșire spre Târgu Secuiesc, acolo unde zâna bună ne-a împărțit kurtos pe săturate, natura a fost nespus de darnică, pot spune așa, cu localnicii.

Le-a oferit câte puțin din toate, dar daruri prețioase. Munți ca la paradă, locuri bogate în zăcăminte, izvoare curate și limpezi, dovadă că aici consumul de apă plată la sticlă este destul de redus, cascade, pajiști întinse, o adevărată mană cerească pentru crescătorii de animale, bazine naturale bogate în păstrăvi, ca să nu mai punem la socoteală amenajările artificiale, potențial turistic.

La fel de prețuit este aerul curat și sănătos, fiind vorba de o zonă ferită de Dumnezeu din calea poluării. Nu fabrici, nu uzine, nu deșeuri ascunse, nici alte surse de poluare...

Cum s-ar spune, dacă vrei să faci turism, ai totul de-a gata la picioare! Bun gospodar să fii și să știi cum să chivernisești toate aceste daruri cerești.

În primul rând, curățenia existentă și puritatea acestor locuri, pentru care, astăzi, în România, cu greu găsești termeni de comparație.

Și dacă tot vorbim despre Lepșa ca despre o gură de rai, cine altcineva, dacă nu un preot, ar putea garanta adevărata valoare a acestor locuri!

Oricine trece, fie și din curiozitate, pragul casei preotului Irinel, este bine primit, fiindu-i pusă întreaga ospitalitate la picioare.

Doamna Rita, preoteasa, este o bucătăreasă desăvârșită și o gazdă aparte. Nu are școli înalte în ale gastronomiei, dar a moștenit o veritabilă colecție de rețete și secrete culinare pe care doar ea le știe și cu care ar putea concura chiar și la marile restaurante.

De altfel, pe unde a lucrat, i s-a dus vestea că gătește excepțional de bine, respectând regulile bucătăriei tradiționale românești și italiene, ca divertisment.

De ce îi ies toate atât de bine? Simplu și concis. Doamna Rita, cum este cunoscută în toată Lepșa, pune suflet în tot ceea ce face.

Pentru că de ceva vreme suntem în zodia produselor ecologice, Rita acordă o atenție deosebită materiei prime selectate pe baza principiului “Bio și sănătos”.

Ca atare, familia a amenajat un spațiu adecvat pregătirii produselor bio, incluzând în schemă și o afumătoare pentru mezeluri și alte produse din carne. Specialitatea specialităților o reprezintă păstrăvii afumați făcuți la meserie.

Nu cred că există un preparat pe care Rita să nu știe să-l facă! Sigur, totul înglobează muncă, foarte multă muncă, pentru că întreaga activitate nu se rezumă doar la...bucătărie!

Iubitorii de cai și de echitație îl vor cunoaște pe Herman, o splendoare de armăsar negru. Când nu este călărit de amatorii probei când la trap, când la galop, este înhămat la o trăsură cu care puteți face o plimbare prin Lepșa sau la mânăstire.

În aceste zile, pensiunea  “LA  RITA” se extinde, dar turiștii nu sunt neglijați, fiindu-le oferite mâncăruri delicioase și o cazare modernă și confortabilă.

Dimineața, înainte de micul dejun, care este oferit din partea casei, o gură de aer curat este binevenită!

 

Pentru detalii și alte informații, sunați la 0762.770.990.
jooble.org