Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
POVESTE FĂRĂ  SFÂRȘIT ?!... Podul VECHI de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, se va închide din nou ! Calea alternativă este NOUL pod, care unește porturile

POVESTE FĂRĂ SFÂRȘIT ?!... Podul VECHI de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, se va închide din nou ! Calea alternativă este NOUL pod, care unește porturile(4331)


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (C.N.A.I.R.), la propunerea antreprenorului, are în vedere restricționarea totală a traficului auto pe podul de la Agigea, în perioada  8 - 25 mai 2017.

Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie - decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului. La ora actuală, hidroizolația podului a fost finalizată, iar din punct de vedere tehnic toate cele patru benzi de circulație vor fi funcționale începând din data de 5 mai 2017.

 

Ultimele intervenții înainte de sezonul estival

Potrivit unui comunicat al D.R.D.P. (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) Constanţa, demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune măsuri speciale. Operațiunea urmează să fie efectuată cu ajutorul a două macarale, cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acționa în condiții de vânt puternic. În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol participanții la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, pe perioada efectuării acestor manevre.

„Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operațiuni de nivelment al podului (stabilirea poziției inițiale a tablierului podului) și teste pentru măsurarea forțelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face numai după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamnă, implicit, oprirea traficului”, se mai arată în comunicatul menționat.Ruta ocolitoare 

În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, canalul Dunăre - Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:


Nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa - Sud ) - podul NOU peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A - DN 39A - DN 39 (Eforie Nord - Agigea).

 

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea va putea fi redeschis mai devreme, iar CNAIR va aduce imediat la cunostința publicului noua situație”, pecizează comunicatul citat. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri