Comandantul ucrainean al navei GEO STAR, reținută, din 31 ianuarie, în Portul Constanța, a decedat !

Comandantul ucrainean al navei GEO STAR, reținută, din 31 ianuarie, în Portul Constanța, a decedat !(4224)


 Printr-un comunicat primit din partea SINDICATULUI LIBER AL NAVIGATORILOR (S.L.N.; președinte ADRIAN MIHĂLCIOIU, inspector I.T.F. - Londra pentru România și Marea Neagră) - CONSTANȚA, suntem anunțați că a decedat comandantul ucrainean al navei "Geo Star", reținută, din 31 ianuarie, în Portul Constanța !

Nava de tip "cargo" (mărfuri generale) ucraineană "GEO STAR" -- fostă "Sormovskiy 41" -- (I.M.O.: 7833107; capacitate: 3353 tdw; activă din 1980), sub pavilion Togo, a fost reținută, în data de 31 ianuarie 2017, de către "PORT STATE CONTROL" (P.S.C.), cu deficiențe majore în ceea ce priveste Convenția Maritimă a Muncii - Geneva 2006 (M.L.C. - 2006).

Din momentul reținerii navei, armatorii au abandonat, practic nava, lăsand-o, împreună cu cei 12 navigatori, 11 din Ucraina si unul din Rusia, la voia întâmplării !
Salariile navigatorilor nu au mai fost platite din luna decembrie și, pe rând, apa sși alimentele s-au terminat.

Agentul navei a alimentat, ulterior, nava cu apă și alimente dar salariile nu au fost platite, fiind presiuni materiale destul de mari, pe navigatori și familiile acestora.
Asiguratorul navei, din punctul de vedere al M.L.C. - 2006, este un club rusesc, care nu și-a îndeplinit obligațiile din contractul semnat cu armatorii.

În aceste condiții, la solicitarea echipajului și cu aprobarea I.T.F. (International Transporters' Federation - Seafarers) - Londra, vineri - 28 aprilie 2017, s-a introdus acțiunea în Instanță, pentru recuperarea salariilor navigatorilor, acțiune care se va desfășura în conformitate cu legislatia internațională și cea națională.

Dar viața dusă pe această navă și greutățile de la bord au început să facă victime !
Cu multă durere în suflet anunțăm că dl. Tsaruk Yuriy, comandantul navei, nu a mai putut face față greutăților și problemelor psihice care îl frămțntau și a încetat din marți, la ora 19.03, ora locală, după ce o echipă de pe ambulanța sosită la fața locului a încercat, timp de mai bine de 45 de minute, să îl resusciteze, însă inima comandantului a cedat.

Au fost anunțate autoritățile române și Ambasada Ukrainei de la București, care va informa familia comandantului.
Comandantul navei era în vârstă de 62 de ani și locuia în Ismail (Ukraina).
Dumnezeu să îl odihnească în pace !

Comanda a fost preluată de către capitanul-secund al navei. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri