VRABIE - TRĂGĂTORUL DE URECHI DIN ALDE

VRABIE - TRĂGĂTORUL DE URECHI DIN ALDE(5439)


La ALDE, principalii pretendenți la șefie așteaptă, cu mobila pe hol, sosirea pacificatorului Vrabie, pregătiți să se înscrie grabnic la ultimele jocuri de societate gen “Nu te supăra, frate pesedist!”

Sincer să fiu, nu am înțeles prea bine măsura organizatorică de partid, conform căreia Valentin Vrabie răspunde de unitatea de monolit a ALDE!

El e cârmaciul, el e cârpaciul!

Cu alte cuvinte, Valentin Vrabie trebuie să fie extrem de atent și de vigilent și să asculte, precum ăia de pe Titanic, unde trosnește vaporul, pentru ca, într-un final cu risipă, să-l cârpească de urgență.

Care au fost criteriile pe baza cărora Vrabie a fost promovat pe o funcție atât de importantă, ținând cont că, în perioada în care a activat ca independent, era cunoscut ca un distrugător și nu ca un pacificator politic!

De altfel, antipatia sa față de politicieni este cunoscută opiniei publice...

Cine știe ce interese l-au împins de la spate ca să intre în ALDE, pentru că antipatia față de politicieni e mai evidentă decât repulsia față de milițieni!

Cum poate fi Vrabie simbolul păcii, în condițiile în care, luat la întrebări de un consilier liberal de la Peștera, domnia sa s-a pierdut cu firea, nu cu Firea de la Primăria București, ca și cum bătaia ar fi ruptă din RAI, 1,2 și 3. E vorba, desigur, de RAI Italia.

Dacă a acceptat rolul de educator cu nuiaua clasică în ALDE, înseamnă că lui Vrabie îi place misiunea care i-a fost încredințată.

Mai degrabă decât toate cele ce sunt pe lume, eu cred că la mijloc e mâna lui Tăriceanu, aia care a avut de suferit după ce a luat-o pe contrasens cu motocicleta lui personală și de drept administrativ.

Până la înființarea unor noi funcții de conducere în partid, l-a numit pe Vrabie ca fiind pacificatorul ales al ALDE. Dacă vreți, un fel de șef cu medierea, pe la care trebuie să treacă, obligatoriu, Mircea Banias, și, facultativ, Tucan, aflat în grațiile lui Tăriceanu.

E greu să te opui unui astfel de sistem, acum, după ce domnul Tăriceanu a scăpat de un adversar cu apucături de musca țețe și s-a instalat confortabil în fotoliul de președinte al ALDE.

După ce s-a lepădat de unul singur de Daniel Constantin, cunoscutul gropar al lui Voiculescu, e destul de dificil să-i mai ții piept și să deschizi un front de opoziție în interiorul partidului.

Dacă domnul Tăriceanu, singurul nostru liberal supraviețuitor cu papion la gât, s-a făcut frate cu PSD și cu ruda lui din Teleorman, atunci, e limpede că e greu de oprit în privința unor hotărâri.

Sigur, e la modă ca diverse partide să forțeze ieșirea din anonimat prin racolarea și promovarea unor așa zise vedete.

Uneori, șmecheria reușește, asigurând o perioadă liniștită de interimat, altădată, dă chix din prima.

Cazul Ponor, gimnasta care a refuzat oferta electorală a PSD Constanța, este elocvent pentru vremurile pe care le trăim. Ponor a stat departe de politică și de PSD și a câștigat. A câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Gimnastică.

Face mult mai mult decât un post de activist în ograda PSD!

În cazul ALDE, cred că este vorba de una dintre glumele englezești nesărate lansate de Tăriceanu!

Cum, adică, să-l pui pe Vrabie, un primar de talie mondială în aureola boreală, să medieze partajul dintre Banias și Tucan, care se ceartă mai mult la televizor decât pe coridor!

Ce autoritate morală are Vrabie în fața celor doi, în principal, din punct de vedere politic ?

Cât s-a aflat în PNL, domnul Tucan a jucat în prima linie. Mircea Banias a fost, ani buni, liderul Partidului Democrat, filiala Constanța. A condus APMC, care este altceva decât Peștera...

Poți să-i tragi de urechi pe cei doi?

Decât să inventeze pacificatori de serviciu, Tăriceanu ar face bine să-i împace personal pe Tucan și Banias, o linie de atacanți redutabilă pe eșichierul politic constănțean!

Păi, să vedem. PNL îl are pe Chițac, dar dumnealui răspunde doar la comanda lui Comănescu - GSP.

În altă ordine de idei, la PMP, câinele de pază al democrației este Claudiu Palaz, singur singurel și subțirel, pentru că el nu știe să-i atace decât pe cei de la PSD.

Care PSD, e “mână moartă”, pentru că, de la Petre Stancă încoace, nu a mai avut un luptător redutabil cu gura! În rest, niște fricoși în izmene sau niște bieți anonimi!

Pe de altă parte, Tăriceanu ar trebui să țină seama și de orgoliul rănit al membrilor ALDE, marginalizați de-a dreptul de o decizie care plasează partidul în sfera haioasă a umorului de situație.

Chiar trebuia reinventat Vrabie pentru a face ordine în ALDE ?

Noroc că, milos și ospitalier din fire, domnia sa a renunțat la statutul de independent și a intrat în politică!

Altfel, ALDE Constanța dădea faliment!  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri