Fed Cup altfel

Fed Cup altfel(8520)


Imaginile, impresiile abia încep să se aşeze, să lase loc gândurilor limpezite sau pe cale de clătire.

Întâlnirea de Fed Cup a fost un regal, un festival care a umplut sufletul de bucurie tuturor iubitorilor de tenis. Câte mii de kilometri ar trebui bătuți să faci posibilă vizionarea unui duel între locurile 5-7 mondial, oricând posibilă o finală de mare slam, să ai la câțiva metri sub ochi 5 jucătoare de top 100 ?!? A fost grozav şi , făcând în aşa fel să nu par ieftin, invit autoritățile locale, d-nul Făgădău a fost prezent pe parcursul ambelor zile, să urgenteze construcția noii săli polivalente, să reabiliteze stadionul, Cazinoul, teatrele, să sprijine sportul şi cultura.

În prima zi Năstase a făcut ca-n tinerețe când îşi mai lăsa şortul pe genunchi pentru a ,,ajuta" arbitrii să-i vadă fesierii lucrați. Am înțeles din presă că, fără perdea, o cam ataca de două zile pe căpitanul britanic, Anne Keothavong, o doamnă simpatică de 33 de ani, măritată şi însărcinată cu al doilea copil. Am spus doamnă pentru că Ilie trebuia mânat măcar de respectul pentru sexul opus şi uitat argoul cu care ridică moralul lui Viorel Păunescu şi Marica la meciurile Stelei. 

Adversarele au fost în plaja lui "overreacting" ducând incidentul mult prea departe. Am citit cu atenție mai multe articole; dacă anti-Năstase a fost rapid şi ferm Cristian Tudor Popescu, la fel de inspirat a scris pro Răzvan Ioan Boanchiş. În această ultimă categorie, cu tot efortul, nu pot să-l includ şi pe M. M. Stoica a cărui credibilitate este la nivelul şosetei. Îl bănui că la mâna cu care lovea, în tribuna oficială Ghencea, suporterul propriei echipe, are un tatuaj cu un zar lângă police din perioada când era fanul tricourilor vărgate. Nici opinia domnului Țiriac nu mai trece la mine de când mustăciosul a adăugat la pasiunea pentru mistreți şi cea pentru hoți ! De aici vă propun să urmărim evenimentul pre factum !

Zilele de pregătire au fost un adevărat calvar cu ploi sâcâitoare şi temperaturi, fără metafore, la limita înghețului. Dumnezeu a fost iarăşi român şi a spart plafonul de nori exact pe timpul partidelor pentru că la o oră după meciul de dublu deja ploua torențial. Vin aici cu prima întrebare: bun, Simona a propus Constanța, dar cine a hotărât oraşul nostru ca gazdă? Orice concetățean întrebat pe această temă ar fi putut spune cât de riscant este; dacă ,,toamna indiană" este superbă la malul mării, primăvara vine târziu, cantitatea imensă de apă încă sloi a mării ține temperaturile mult sub cele din țară. Ce ne făceam dacă ploaia nu se oprea o săptămână ? E cu atât mai curios cu cât până şi preşedintele federației, George Cosac este tot concetățean şi ar trebui să-şi aducă aminte câte vacanțe de primăvară n-a putut ieşi din casă forțat de mofturile climatice. Ghinion de ploaie poate fi în iulie sau august dar programarea în aprilie se cheamă risc maxim asumat.

E bine c-a ieşit bine şi mai aşteptăm fetele la sfârşit de mai, iunie, septembrie şi octombrie ! 

A doua întrebare este tot pentru Cosac! Măi băiete, dacă dumneata ai ajuns preşedinte după ce Năstase şi Hărădău au fost îndepărtați pentru suspiciunea de delapidare la un meci de cupă Davis la Sibiu, cum vii acum şi-l numeşti căpitan ? În toate interviurile se apără acum cu cei 71 de ani; este la vârsta când poate ocupa toate funcțiile onorifice, ținut prin studiouri să povestească nepoțeilor din fața ecranelor sau să-şi dueleze verbul la nivelul juriilor TV cu Răduleasca şi Marin ! Ce bine le stătea Soranei sau Monicăi căpitan nejucător! De ce nu Tecşor ? Se vorbeşte de impunerea unei vârste maxime ca limită pentru uzul volanului, dar oare pentru reprezentarea țării la nivel de top nu trebuie cântărit la fel ?

Năstase e al nostru, e unic, îl adorăm şi ceea ce propun este să-l protejăm ! Legile în sport în general şi în tenis în mod special au devenit foarte stricte. Chiar în fotbal cine-şi imagina acum câțiva ani un antrenor trimis în tribună pe parcursul meciului? 

Am mai auzit argumente stupide care-l pomeneau pe ,,rege" că mai scuipa adversarii sau Contra invocând partenera țapului ca poziție aleasă de craioveni în ultimul meci cu FCSB, dar toate acestea n-ar putea fi tolerate niciodată în sportul alb. 

Un ultim paragraf despre organizarea fără cusur asigurată de TENIS CLUB IDU şi comportamentul superb al publicului. Cu discuții şi inerente contradicții mai VREM TENIS LA CONSTANȚA !
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri