MAMAIA: Astăzi și mîine, meciul de tenis de câmp ROMÂNIA - MAREA BRITANIE, în cadrul FED Cup

MAMAIA: Astăzi și mîine, meciul de tenis de câmp ROMÂNIA - MAREA BRITANIE, în cadrul FED Cup(4020)


ASTĂZI, sâmbătă - 22 aprilie 2017, pe zgura roșie de la "IDU Tennis Club", din stațiunea MAMAIA, pe malul Lacului Siutghiol, se dispută primele două meciuri, de simplu, din cadrul întâlnirii ROMÂNIA - Marea Britanie, în "play-off"-ul (barajul de rămînere, al:) Grupei Mondiale - II, a competiției de tenis-de-câmp, pentru echipe de senioare, "FED Cup" (Cupa Federației Internaționale).

Meciurile sunt transmise, în DIRECT, pe canalele televiziunilor "DIGI - Sport" și "DOLCE - Sport" !

Echipa ROMÂNIEI, antrenată de către ILIE NĂSTASE ("căpitan nejucător"), este formată din: SIMONA HALEP, IRINA CAMELIA BEGU, SORANA CÎRSTEA și MONICA NICULESCU.
De cealaltă parte, Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson, Jocelyn Rae și Katie Swan sunt fetele din Marea Britanie cu care se vor lupta româncele, în acest "weekend", la Mamaia.

SIMONA HALEP și IRINA BEGU (cele mai bine clasate românce în clasamentul mondial al elitelor feminine, Womens' Tennis Association - W.T.A.) vor juca în meciurile de simplu, pentru ROMÂNIA, respectiv Johana Konta și Heather Watson, pentru Marea Britanie.

Programul meciurilor

SÂMBĂTĂ - 22 aprilie 2017, de la ora 12.00:
SIMONA HALEP (5 W.T.A.) - Heather Watson (113 W.T.A.);
IRINA BEGU (33 W.T.A.) - Johanna Konta (7 W.T.A.).
Halep și Watson s-au întâlnit de trei ori, iar de fiecare dată jucătoarea din România s-a impus. Ultima dată s-a întâmplat în 2016, la Miami.
De partea cealaltă, Begu și Konta nu au mai jucat niciodată una împotriva celeilalte, însă aceasta din urmă vine după turneul câștigat la Miami !

DUMINICĂ - 23 aprilie 2017, de la ora 11.00:
SIMONA HALEP - Johanna Konta;
IRINA BEGU - Heather Watson;
DUBLU: SORANA CÎRSTEA / MONICA NICULESCU - Laura Robson / Jocelyn Rae.
Duminică vor fi mai multe emoții ! Simona a pierdut ambele întâlniri de până acum cu Johanna Konta (ambele au 25 de ani !), ultima fiind chiar anul acesta, în martie, la Miami. Atunci, constănțeanca, a treia "favorită" a turneului, s-a oprit în faza "sferturilor-de-finală", cedând în fața britanicei Johanna Konta (de origine poloneză, născută în Australia, la Sidney); "cap-de-serie" numărul 10, în trei seturi, cu: 6-3, 6-7 (7-9), 2-6, după două ore și 32 de minute de joc. Sportiva din Marea Britanie câștigase și singurul meci anterior disputat în compania româncei, în 2015, la Wuhan (Republica Populară Chineză), în "optimi", cu: 6-3, 3-6, 7-5.
Cât despre celălalt meci al celei de-a doua zile, Begu a câștigat singura sa partidă cu Watson, în 2013, la Indian Wells (California,S.U.A.), scor: 6-2, 6-4.

"Am mai jucat de multe ori în Fed Cup primul meci. N-am niciun fel de probleme. Voi da totul pentru acest meci, mai ales că joc acasă. Cu siguranță vor fi emoții. Nu ne doream să ajungem aici, dar acum cred că avem cea mai bună echipă a României.
Sper să câștigăm acest baraj. Eu joc pentru România tot timpul, nu doar la "Fed Cup" ! Am un avantaj în fața lui Konta, pentru că voi juca pe zgură. Ne îngrijorează un pic condițiile meteo, dar nu trebuie să ne plângem. Recunosc că am emoții...
", a declarat Simona Halep, la TV Digi Sport 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri