Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Asociația  Litoral - Delta Dunării  a făcut public calendarul evenimentelor care marchează deschiderea oficială a sezonului  turistic estival, în Deltă și pe Litoral !

Asociația Litoral - Delta Dunării a făcut public calendarul evenimentelor care marchează deschiderea oficială a sezonului turistic estival, în Deltă și pe Litoral !(4037)


Asociaţia Litoral – Delta Dunării a prezentat într-o conferinţă de presă, principalele evenimente care vor fi organizate pe litoral, cu prilejul deschiderii sezonului estival 2017, în preajma minivacanţei de 1 mai. La conferinţă au participat şi organizatorii evenimentelor: Sunwaves, Festival du Bonheur, Mamaia Drift Games by the Sea, precum și reprezentantul Asociației Cluburilor din Mamaia.

Seria de evenimente de pe litoral va demara joi, 27 aprilie, cu festivalul de muzică electronică underground, Sunwaves, ajuns la ediția cu numărul 21. Aici sunt aşteptaţi peste 8.000 de turişti străini, dintre care 6.000 au achiziționat deja bilete online (majoritatea din Marea Britanie, Italia, Franţa şi Germania), dar și alte mii de vizitatori români. Proporția este, în general, de 60% spectatori români și 40% străini, după cum a declarat Ioan Borzea, organizatorul evenimentului. Festivalul va dura 4 zile şi va înregistra între 80.000 și 100.000 de vizitatori repetitivi.

Tot în data de 27 aprilie se va redeschide hotelul Bicaz Pirates Resort în Mamaia, primul hotel tematic de pe Litoral, ocazie cu care își va inaugura noua piscină.

 

Vineri, 28 aprilie, îşi va deschide porţile primul eveniment gastronomic al verii, „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, care va avea loc în zona complexului Enigma (Mamaia Nord), pe o suprafaţă de 9.000 mp., la o distanță de aproximativ 90 m de locul de desfășurare al festivalului Sunwaves. Aici vor fi amenajate 50 de food trucks, de restaurante din toată țara, care vor oferi vizitatoilor înfometați preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze etc., după toate gusturile. Contravaloarea produselor consumate se va achita în avans, prin intermediul unui card, ce va putea fi alimentat de fiecare persoană la intrare, cu orice sumă dorită. Reprezentantul organizatorilor, Adrian Grecu, a precizat că sumele necheltuite vor fi returnate la ieșire.

Clubbing
De asemenea, în seara zilei de 28 aprilie se va redeschide și sezonul de clubbing şi de petreceri în stațiunea Mamaia, potrivit reprezentantului Asociației Cluburilor din Mamaia. Cu acest prilej vor fi deschise 9 cluburi în toată stațiunea.

Drift Games în premieră la Constanța
În data de 30 aprilie se va desfășura evenimentul Mamaia & Constanta Drift Games by the Sea, la care vor participa 8 maşini de drift. Programul manifestării cuprinde o expoziţie statică a autoturismelor participante în piațeta Cazino din Mamaia (care va putea fi vizitată începând din 29 aprilie, până în ziua următoare la prânz), urmată de o defilare prin Constanța, până în portul Tomis (între orele 12.00 -13.00) și de show-ul propriu-zis de drifturi ce se va desfășura timp de 5 ore (14.00 – 19.00) în parcarea de la intrarea în portul Constanța (poarta 1 Cazino).


Tot sâmbătă, între orele 16.00 și 24.00, se va desfășura și un amplu concert pe plaja hotelului Flora, din Mamaia, amenajată inclusiv cu plasme de mari dimensiuni, susținut de trupele Provincialii, Vunk şi de cunoscutul solist de muzică grecească Ionuţ Galani. La final va avea loc un show de lasere, artificii şi vor fi lansate câteva mii de lampioane pe întreg litoralul românesc al Mării Negre, începând din Delta Dunării și până la Vama Veche, care vor marca deschiderea oficială a Sezonului estival 2017.

Peste 40.000 de turişti români și străini

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a declarat:

„În data de 21 aprilie deschidem sezonul turistic din Delta Dunării, în localitatea Crișan, cu evenimente pe care le organizăm în premieră şi care ne dorim să rămână tradiţionale aici. Apoi,începând din 27 aprilie, vom avea evenimente în cluburile de pe litoral și pe plaje, în special în locaţii turistice din Mamaia, Vama Veche şi oraşul Constanţa, manifestări pentru totate gusturile și preferinţele turiştilor. O organizare foarte amplă, din Delta Dunării şi până în extrema sudică a litoralului. Ne vom conecta împreună la cele trei locaţii principale, având ca punct central staţiunea Mamaia, care va fi regina evenimentelor. Festivaluri de muzică electronică, gastronomic și show de drift, în avanpremiera marilor evenimente ale verii 2017, urmate de concerte, petreceri în cluburi şi pe plajă, totul pentru primii turişti ai sezonului estival 2017! În weekend-ul de 1 Mai aşteptăm, pe întreg litoralul românesc, peste 40.000 de turişti români și străini.” 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri