PREMIERĂ CHIRURGICALĂ, la Spitalul Clinic Județean de Urgență  Sf. Apostol Andrei  CONSTANȚA

PREMIERĂ CHIRURGICALĂ, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei CONSTANȚA(4752)


PREMIERĂ CHIRURGICALĂ, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” CONSTANȚA: intervenții "minim invazive cu abord anterior", pentru proteza de șold !!!

Medicii secției Ortopedie-Traumatologie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” CONSTANȚA au efectuat, ÎN PREMIERĂ (!, mai multe intervenții "minim invazive cu abord anterior", pentru proteza de șold.

"Abordul minim invaziv", practicat în "artroplastia totală de şold", este o intervenție mai eficientă față de "abordul" clasic, sângerarea minimă și păstrarea intactă a mușchilor (nu sunt secționați!) fiind câteva dintre avantajele care duc la o recuperare rapidă și, implicit, o perioadă redusă de spitalizare.

Până acum, la S.C.J.U. “Sf. Apostol Andrei”, din Constanța, au fost efectuate patru (4) intervenții de acest gen, ultimul pacient fiind o femeie în vârstă de 75 de ani, căreia i-au fost montate două (2) proteze de șold, în cadrul aceleiași internări, perioada de spitalizare fiind de maximum 10 zile.

Intervențiile minim invazive cu abord anterior pentru proteza de șold sunt efectuate la S.C.J.U., în momentul de față, doar de către dr. Băjenescu Titi Marian și dr. Alexandru Șerban, medicul-șef al secției Ortopedie-Traumatologie. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri