PSD s-a răzgândit în privința construirii de creșe

PSD s-a răzgândit în privința construirii de creșe(3537)


Astăzi s-a dezbătut în plenul Camerei Deputaților Proiectul de Lege privind aprobarea Programului Naţional "Creşe pentru copiii României " (PL-x nr. 294/2016). Obiectul de reglementare al acestei propuneri legislative consta în instituirea unui Program Naţional - „Creşe pentru copiii României”,prin care viza construirea a 554 de creşe noi în fiecare localitate urbană, inclusiv în sectoarele municipiului Bucureşti care depăşeşesc 10.000 de locuitori. Programul urma să se deruleze pe o perioadă de 4 ani, începând cu anul 2017, iar finanțarea cheltuielilor necesare trebuia să se realizeze din sume alocate de la bugetul de stat, prin inspectoratele școlare județene.

Dar, așa cum era de așteptat, promisiunile PSD din campanii și precampanii nu mai au nicidecum valabilitate atunci când acesta ajunge la guvernare! Elocvent pentru acest lucru este faptul că proiectul mai sus amintit a fost inițiat de către parlamentarii PSD în perioada de precampanie electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut, și, culmea demagogiei, a primit punct de vedere negativ tot de la PSD, dar după campanie, adică după instalarea Guvernului Grindeanu.

Mai mult decât atât, astăzi, același PSD și-a respins propriul proiect pe motiv că Guvernul va implementa măsurile din Programul de guvernare privind construcția de creșe si grădinițe, undeva, cândva, pe măsură ce vor indentifica resursele financiare.

Cu alte cuvinte,printr-un astfel de demers de renunțare la un subiect important din punct de vedere social, PSD nu numai că înșeală din nou așteptările românilor, prin anularea propriilor propuneri legislative inventate și vehiculate intens prin campanii, dar se și contrazice în mod flagrant în privința susținerilor sale publiceîn ceea ce privește rolul de putere legiuitoare a Parlamentului, rol pe care-l transferă fără probleme Guvernului.

Odată ce parlamentarii PSD au inițiat acest proiect, este evident că-l și puteau amenda cum doreau, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al datei de intrare în vigoare, însă au demonstrat din nou că ei vând doar iluzii pentru a conduce România.


Bogdan Huțucă
Deputat PNL Constanţa
 
jooble.org