Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
TURISMUL SOCIALIST

TURISMUL SOCIALIST(8302)


Domnul Mircea Titus Dobre, ministrul constănțean al Turismului, și-a revenit cu greu după Târgul Internațional de Turism de la Paris, unde s-a remarcat printr-o gafă.

Amețit bine după un tur de forță pe scările turnului Eiffel, s-a adaptat cu greu realităților turismului socialist de la noi.

Peisajul autohton cenușiu îți taie tot elanul. Ca și birocrația, vorba lungă, bătutul apei în piuă și angajamentele puerile care stau la baza turismului socialist.

Domnia sa parcurge o prelungită perioadă de adaptare într-un domeniu pe care îl considera a fi floare la ureche. În ciuda pretinsei sale experiențe în mediul privat, începând cu cuptoarele de pâine ale tatălui său, posibil viitorul șef al PSD, turismul îi crează deja prea multe probleme și îi dă dureri de cap.

Am senzația că, dacă la mijloc nu ar fi vorba de orgoliul său personal, Dobre ar renunța chiar astăzi la portofoliul de ministru și s-ar întoarce la preocupările sale de altădată...

Iau în calcul reacția sa nervoasă după ceea ce a găsit prin sertarele ministerului. Vraiște, debandadă, somnolență, scobit în nas, fluturași, lipsă de responsabilitate, lene, dezinteres, ciupeală etc.

După asemenea concluzii, firesc, omul și-a pus mâinile în cap! Și, culmea, cu unele pauze scurte pentru dezmorțire, stă și acum cu ele în aceeași poziție!

Cu cât sapă în locuri, altădată, nepermise, ies la iveală noi dovezi ale incompetenței și lipsei de profesionalism. Mai mult, comoditatea unora este de-a dreptul enervantă.

Pe scurt, ministrul a constatat că a preluat comanda unei nave cu jumătate de echipaj în stare de ebrietate, beția de cuvinte fiind o anexă a laudei de sine. În fapt, avem de-a face cu o stare gravă de indisciplină!

Ministrul, care pare că și-a pus mâinile în cap ca să nu se păteze, dezvoltă singur subiecte incredibile. În prim-plan, directori care semnează condica doar la ciorbă de burtă, funcționărași buni de pus pe făraș, nici o legătură cu celebra cântăreață cu același nume...

În materie de cadre, înțeleg din spusele dumnealui că a preluat o grea moștenire...Dacă aceasta este starea reală din Ministerul Turismului, cu un ministru care strigă după ajutor, pentru că l-au încuiat unii în birou, atunci, e limpede că nu ne putem aștepta la mari prefaceri!

Aceștia sunt oare specialiștii și profesioniștii păstoriți cu dâre de parfum de Elena Udrea, ministreasa noastră de lux și voie bună? Îmi amintesc cum prințesa turismului românesc, nici că se putea un alint mai stupid, ne dădea mereu asigurări că subordonații dumneaei vor reda fața de altădată a turismului românesc!

Cum? Încălcând cu bună știință disciplina? Întârziind de la program? Ne văităm de ani de zile că turismul duce lipsă de personal competent și cu aptitudini pentru o astfel de activitate...

Cine să-i selecteze? Cine să-i pregătească? Turismul nu e făcut pentru cizmari. Ca să corespunzi, e musai să ai niște calități deosebite. E ca și cum te chinui să cânți la pian, deși nu ai pic de ureche muzicală.

Principala hibă a turismului nostru socialist rămâne calitatea precară a serviciilor. Exact ceea ce lipsește și personalului din minister.

După tonul cu care s-a adresat opiniei publice, înclin să cred că ministrul constănțean Dobre va pierde bătălia cu subordonații săi, prea bine încuscriți între ei, ca, de altfel, toate cadrele din eșalonul doi, care au schimbat, vine vorba, nenumărați miniștri și secretari de stat, dar dumnealor au rămas pe funcții!

Ministrul nostru constănțean a făcut ceea ce alții nu au făcut. A pus pe tapet realitatea de plâns a unei stări de fapt.

Fie a făcut-o pe bune, și atunci trebuie lăudat, fie a făcut-o preventiv, ca să-și mascheze fuga în caz de eșec...

Vom vedea.  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri