VICTOR PONTA  A TRECUT LA PARTIDUL SALVAMARILOR

VICTOR PONTA A TRECUT LA PARTIDUL SALVAMARILOR(3228)


Victor Ponta și Liviu Dragnea practică, în general, aceleași discipline sportive. Vorba aia, cine se aseamănă, nu-i așa?, se concurează!

E drept, rivalitatea dintre cei doi politicieni nu mai are deja nimic comun cu sportul, ci, zic eu, cu ridicolul!

După cum vede toată lumea, mai mult sau mai puțin sportivă, barca PSD a intrat serios la apă și dumnealor continuă să se încaiere fără discernământ! Când ajungi să dai din casă reciproc, e deja mult prea mult!

Dar să revenim la sport, dacă sport poate fi numit ceea ce practică Ponta și Dragnea...

Sporturile preferate. Tenis de câmp, evident, de complezență, ca să poată ajunge în înalta societate a serviciilor secrete...

A fost o vreme când un meci cu generalul Coldea, de pildă, făcea cât o promovare în plan politic. Serveai bine, automat erai promovat în selecționata Puterii, adică în sistem.

Așa au promovat unii de la zgură la teren sintetic intravilan în centrul Bucureștiului sau pe pista de decolare a unui aeroport, precum MRU și vaca Kobe.

Uneori, preventiv, ca să nu fie afectată frăția pesedisto-sereistă, era suficient ca liderii pomeniți mai sus să facă figurație la fileu. De fapt, din punct de vedere tactic, Ponta și Dragnea aveau misiunea de a recupera mingile la fileu, pentru a fi trimise aut, aut, aut...

A doua disciplină, baschetul, unde excelează la coș Victor Ponta, care își dorește ca acesta, adică coșul, să devină destinația finală a dosarelor sale penale.

Deocamdată, are de suferit de pe urma “capacului” pus de doamna Kovesi, fostă jucătoare profesionistă de...baschet!

Altă disciplină sportivă, raliurile auto, cu Victor Ponta copilot și Liviu Dragnea pe post de pasager pilot.

Mișcare și sport/ Sănătate în corp!

Contrar a tot ceea ce se comentează pe acest subiect, disciplina sportivă preferată a celor doi lideri este aruncatul din barcă. Ca și la tenis de câmp, jucătorii trebuie să aibă în dotarea personală calități deosebite fizice și morale, mai puțin sentimentalisme ieftine gen doi prieteni pe-o țigară.

În istoria aruncatului din barcă nu s-a înregistrat niciodată un scor egal. Cu alte cuvinte, nu sunt acceptate remizele. De aceea, competitorii pleacă de la premiza că scapă cine poate!

Ca să fiu bine înțeles, scapă cine poate de adversarii săi politici. Ăsta este scopul final al jocului. Câștigă cel care, în ciuda a tot felul de alianțe de conjunctură, rămâne singur în barca șefiei.

Recent, spre surprinderea tuturor, s-a înregistrat un nou record în materie de aruncat din barcă. Prin metoda tehnică numită strămoșește “brânci moldovinesc”, executat cu maximă eficiență, Tăriceanu l-a aruncat iute din barcă pe Daniel Constantinescu drept în mijlocul mocirlei unde se scălda Cioloș.

Barca ALDE fiind de dimensiuni mai mici, Tăriceanu, maestru în mersul pe contrasens, a reușit să o balanseze de câteva ori și a scăpat de Daniel! Balansul a fost atât de puternic, încât, puțin a lipsit să nu zboare și Tăriceanu peste bord!

Acum, ce-i drept, și Daniel a căutat-o cu lumânarea! A forțat nota convins că îi va merge cum i-a mers cu profesorul Voiculescu, și acela un naiv în privința relațiilor dintre politicieni!

Barca spartă a PSD tinde să aibe soarta Titanicului.

Oricum, nu mai este ambarcațiunea de altădată a USL, când barca era plină, inclusiv cu liberali cu papion la gât, exact ca pe Titanic, în saloanele destinate bogătanilor.

Pe vremea aceea, Liviu Dragnea freca puntea, fiind un simplu matelot. Amirali erau Victor Ponta și Crin Antonescu. Până când, supărat că liberalul este mai șmecher decât el, Ponta l-a împins peste bord, catalogând gestul său drept joc de societate!

Mimând că vrea să-i arunce un colac de salvare, Ponta i-a pus lui Crin în brațe un bolovan ca să se ducă definitiv la fund. Și s-a dus!

În tot acest timp, Liviu Dragnea a învățat să înoate de unul singur, ținându-se în larg de geamandura numită Gabriel Oprea. După aceea, a așteptat momentul prielnic și l-a azvârlit din barcă pe Victoraș, care se credea invicibil și nemuritor.

Totuși, nu s-a dus de-a dreptul bâldâbâc...În ultima clipă, proptindu-se în călcâie, a reușit să se agațe de ancoră și să zbiere după ajutor.

Acum, Ponta și Dragnea trag unul de celălalt în barca spartă a PSD!

Lupta se duce ca pe un bloc cu 20 de etaje, de te apucă amețeala când te uiți la ei! Drept să spun, ceea ce fac domniile lor nu seamănă cu o luptă, ci cu o porcăială în toată regula! Cum nici unul nu se lasă mai prejos, e posibil să se înece amândoi în propria lor mocirlă...

Când doi se ceartă pe o barcă spartă...

De apreciat totuși curajul și spiritul umanitar al lui Victor Ponta, care, știind să înoate, s-a oferit să-i salveze pe toți de la înec!

Cu asemenea aptitudini, poate prelua lejer șefia Partidului Salvamarilor...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri