Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Ambasada României la Londra anunță că starea arhitectei din Constanța, rănită în atentatul de pe podul Westminster, se menține gravă, dar este stabilă

Ambasada României la Londra anunță că starea arhitectei din Constanța, rănită în atentatul de pe podul Westminster, se menține gravă, dar este stabilă(2034)


" Starea româncei ANDREEA CRISTEA (29 de ani, arhitectă, din CONSTANȚA), rănită în atacul de miercuri, de pe podul Westminster, din centrul Londrei, a înregistrat unele "evoluții pozitive", dar este, în continuare, gravă și stabilă ", a anuntat, astăzi, vineri - 24 martie 2017, Ambasada României în Marea Britanie, printr-un comunicat, citat de către "Agerpres".

Românca a suferit, în noaptea de miercuri spre joi, o primă interventie chirurgicală, pe creier, în vederea eliminarii unui cheag de sânge, operație reușită, precizase, ieri, ambasadorul român la Londra, Dan Mihalache.

Medicii britanici au decis transferul ei la un alt spital, tot din Londra, cu aparatura mai adecvată situației pacientei.

În noul document remis astăzi, de către Ambasadă, este rezumată situația medicală a româncei, dar și a partenerului acesteia (tânărul ANDREI BURNAZ, inginer constructor, tot din CONSTANȚA), rănit, la rândul său, în atacul de miercuri, și se face apel la respectarea vieții private și a intimității acestora.

"Cetățeanul român rănit în incident a fost externat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deși rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluții pozitive. Ambasada României, împreună cu autoritățile britanice, acordă familiei întreaga asistență necesară. Ambasada României folosește această ocazie pentru a comunica publicului și reprezentanților "mass-media" rugămintea familiei de a i se respecta, în aceste momente extrem de dificile, intimitatea, și de a-i fi respectat dreptul la viață privată", se arată în comunicat.

Reprezentanța României în Regatul Unit precizează că informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.

Reamintim că românca rănită în atac este o arhitectă, în vârstă de 29 de ani, din CONSTANȚA.

Cei doi români răniți la Londra formau un cuplu și urmau să se căsătorească, declarase joi, ambasadorul român in Regatul Unit, Dan Mihalache. 

Cei doi tineri veniseră ca turiști, în capitala britanică, și sărbătoreau, acolo, ziua unuia dintre ei.
Ei mergeau pe pod, când teroristul, la volanului unei mațini "4x4", a intrat în pietonii de pe trotuar, înainte de a înjunghia, mortal, un polițist, la intrarea în Parlamentul britanic.

Presa britanică a difuzat, joi, imagini, cu momentul în care arhitecta din Constanța cădea de pe podul Westminster.
Deocamdată nu este clar dacă tânăra s-a aruncat în apă, pentru a evita automobilul, sau a fost proiectată peste balustradă, în urma impactului.

În altă ordine de idei, presa britanică a publicat, astăzi, prima fotografie (din... adolescență !) cu autorul atacului !
Adrian Russell Ajao, autorul atacului, care si-a schimbat numele in Khalid Masood, dupa ce s-a convertit la islamism, apare într-o fotografie de la inceputul anilor '80, pe vremea cand era elev si facea parte dintr-o echipa de fotbal, scrie "The Guardian".

Khalid Masood, nascut Adrian Russell Ajao, avea 52 de ani și era originar din comitatul Kent, dar locuia, de puțin timp, în regiunea West Midlands, din centrul Angliei, și "nu facea obiectul niciunei anchete în curs", însă a fost inculpat, în mai multe rânduri, în special pentru "posesie de arme", a precizat, joi, Politia britanica. 

Anterior, tot în cursul zilei de joi, premierul britanic, Theresa May, declarase, în fața membrilor Parlamentului, că autorul atacului terorist din Londra era născut în Marea Britanie și fusese,în trecut, în vizorul organe secrete interne britanice, celebrul serviciu "MI5", intr-o ancheta legata de extremismul violent, fiind insa considerat o... "figura periferica" !Theresa May mai precizase ca atacatorul s-a inspirat din ideologia islamistă, pentru a comite acest atentat.

Atacul de la Londra a fost revendicat, ieri, de către gruparea jihadista "Stat Islamic" ("I.S.I.S."), prin intermediul agenției sale de propagandă, "Amaq".

 

Surse foto ("The Guardian", "Daily Telegraph", "DailyMail", B.B.C.)

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri