Duminică, în Mamaia: MARATONUL NISIPULUI - Ediția a IV-a, competiție internațională pentru profesioniști și amatori,  cu premii totale de 26.600 lei

Duminică, în Mamaia: MARATONUL NISIPULUI - Ediția a IV-a, competiție internațională pentru profesioniști și amatori, cu premii totale de 26.600 lei(1567)


Duminică - 26 martie 2017, de la ora 10.00, stațiunea MAMAIA va găzdui:

"MARATONUL NISIPULUI" - 2017 (Ediția a IV-a) !

Iată ce am aflat, în legătură cu acest eveniment, la conferinţa-de-presă desfășurată astăzi, la Restaurantul "Harlequin", din Mamaia.

Duminică - 26 martie 2017, începând cu ora 10.00, staţiunea MAMAIA găzduieşte cea de-a patra ediţie a "MARATONULUI NISIPULUI", competiţie sportivă care se desfăşoară INTEGRALPE NISIP !
La acest eveniment INTERNAȚIONAL, vor alerga peste 1.000 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 120 dintre ei îşi vor capacita toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

"Maratonul Nisipului" cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, cu un parcurs de un (1) kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora !

Competiţia este organizată de către Asociația Sportivă “SanaSport” și "Radio Constanța", în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret (D.J.S.T.) Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea - Litoral".

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă, din Europa, care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului-de-masă, dar și a Litoralul Românesc al Mării Negre, la nivel internațional, staţiunea Mamaia fiind de câţiva ani punct de atracţie pentru sportivii Lumii.

Alergare pentru... salvarea nou-născuţilor !
Şi la această ediție, participantii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană !).
Fondurile strânse în cadrul crosului "Family Run" vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, prin proiectul social iniţiat de Asociația "Dăruiește Aripi".

Premii substanţiale pentru câştigători
Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei: 22 de premii pentru categoria "Open", 108 premii pentru cele șase (6) categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la ediția trecută, de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei.
În același timp, premiate vor fi și primele cinci (5) familii clasate la crosul "Family Run".

Ridicarea "kit"-urilor de concurs şi încheierea perioadei de înscriere
Participanții sunt așteptați să ridice "kit"-urile de concurs din CentrulComercial "Vivo!" -- fost "Maritimo Shopping Center" -- Constanţa, în zilele de vineri (24 martie) şi sâmbătă (25 martie), în intervalul orar 10.00-22.00, în zona "Food Court".
Înscrierile la "Maratonul Nisipului" 2017 se pot face pe: www.maratonulnisipului.ro.

Despre principalul organizator
Asociaţia Sportivă "SanaSport" este o organizaţie non-guvernamentală (O.N.G.), înfiinţată în anul 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia.
Până în prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor "SanaSport" și au rezonat cu "motto"-ul Asociației:

“Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu !”.

Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanța” (secțiunea Sport), edițiile 2016 şi 2017. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri