CLAUDIU PALAZ ȘI PREFECTUL LA CUTIE

CLAUDIU PALAZ ȘI PREFECTUL LA CUTIE(2125)


Am auzit că domnul Claudiu Palaz adună cutii goale! Chipurile, ca să-l ajute pe prefect să-și care catrafusele în situația în care ar fi schimbat din funcție! De fapt, acesta este mesajul domniei sale. Să fie schimbat prefectul!

Claudel, cum îl alintă prietenii, a făcut o obsesie din funcția de prefect. Și înainte de a fi numit și după ce a fost destituit. Domnia sa suportă cu greu prezența pe acest post a dușmanului său de moarte, domnul Nicolaescu, dacă o mai fi prefect!, cu care se bălăcărește de ani de zile!

Dacă nu ar fi atât de răzbunător și rece, nu și-ar mai pierde timpul în dispute sterile, fără nicio logică, în loc să facă ceva util pentru cei care, prin votul lor, l-au propulsat în diverse funcții de conducere. Conflictul Palaz-Nicolaescu a depășit, în materie de absurdități și prostie, disputa dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta, culmea ridicolului!

Totuși, în ciuda atmosferei înveninate dintre prefect și fostul prefect, este de apreciat gestul său voluntar și de un înalt spirit civic. Să aduni cutii goale, chiar și ca simplu colecționar, nu e la îndemâna oricui! Având o destinație specială, Prefectul, nu poți să te prezinți cu orice fel de cutii în fața reprezentantului Guvernului din teritoriu! Trebuie să fie mari, încăpătoare și colorate cu diverse abțibilduri, în așa fel, încât, prefectul să fie ajutat să treacă mai ușor peste șocul produs de demiterea sa în forță.

Parcă îl și văd pe Claudiu Palaz ieșind vesel dintr-o cutie, ca un cadou surpriză în genul unor păpuși celebre, dându-i cu tifla lui Nicolaescu. Și cu o replică pe măsura aspirațiilor sale: “Sâc, te-au demis!”  În războiul cutiilor, ar fi o victorie mare pentru Palaz... Cum s-ar mai ascunde el după ușă ca să audă scâncetul bietului Nicolaescu!

Sunt surprins, într-un fel, de opțiunea lui Claudel, cunoscând pasiunile sale pentru piciorușele de pod, mașini decapotabile etc. și nicidecum pentru cutii goale! Dacă tot intenționează să-i dea o mână de ajutor prefectului, de ce nu a apelat la o firmă specializată în mutări și cărat calabalâcuri, inclusiv din birouri ovale! Care firmă, se știe, e rapidă și apolitică. Claudiu Palaz își pierde vremea cu tot felul de diversiuni ieftine, întreaga sa capacitate creatoare fiind dedicată lui Nicolaescu!

Într-un fel, este de înțeles această atitudine. În lipsa PSD din colimatorul său, ca urmare a frăției cu PMP, partidul pe care îl păstorește, Claudel suferă cumplit din cauza penuriei de subiecte adecvate pentru un pretins lider al Opoziției.

L-ați mai auzit pe Claudiu Palaz zăngănind ca tancurile rusești pe străzi, înfierând, cu mânie proletară, mafia pesedistă, dându-se de ceasul morții pentru binele constănțenilor? Niet. Cum canoanele alianței rușinoase cu PSD, dar sănătoase, bănuiesc, îl obligă să-și protejeze partenerii, Claudel se repede frecvent la gâtul prefectului, dar chestia asta nu încălzește pe nimeni...

Noroc, acum, cu conflictul din ALDE, care îi permite să fie din nou vocal și al naibii de războinic! Claudel le știe pe toate, mai puțin hibele văzute și nevăzute din propriul său partid!

L-am auzit, deunăzi, făcând pe înțeleptul la radio! Ce-i drept, în materie de teoria chibritului, nu-l întrece nimeni!

Ca să nu pară că bate câmpii, tot strângând cutii pentru colecția personală sau mutarea prefectului, și-a ales și aici o țintă.

După ce, în perioada când era independent, îi tăia calea cu bezele și alte gesturi de curtoazie, acum, îl atacă, aproape cu poalele în cap, pe primarul Vrabie, pe care îl acuză de tot deranjul din ALDE!

Mă mir că nu s-a luat de viața lui Mircea Banias, ca să ne amintească de efectele principale ale facerii de bine! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri