Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
KOVESI ȘI FĂGĂDĂU - ÎN ȚARA LUI EXCLUS...

KOVESI ȘI FĂGĂDĂU - ÎN ȚARA LUI EXCLUS...(4706)


Ca și doamna Kovesi, primarul Făgădău stăpânește foarte bine tehnica aburelii, o tehnică, să zic așa, caracteristică PSD.

Să luăm cazul Kovesi. În ciuda avalanșei de acuze și critici la adresa sa și a unor subordonați, șefa DNA a găsit de cuviință, exact în această perioadă tulbure, să-i premieze sau să-i avanseze pe unii dintre ei în diverse funcții. Desigur, ca răspuns la reacția opiniei publice, reacție care îi provoacă o durere insuportabilă în cot!

Să luăm cazul Făgădău. În ciuda avalanșei de acuze și critici la adresa sa și a viceprimarului Babu, domnul Făgădău a găsit de cuviință, exact în această perioadă tulbure, să-l mângâie public pe creștet pe principalul său colaborator. Desigur, ca răspuns la reacția opiniei publice, reacție care îi provoacă și dumnealui aceeași insuportabilă durere în cot...

Cum s-ar spune, prin simpatie, cotul reprezintă punctul comun de legătură între cele două personaje, în aparență, total diferite.

Dar, stați așa, că nu-i așa! Alt punct comun - bilanțurile triumfaliste, cu un accent deosebit pe rezultatele obținute în întrecerea socialistă.

La scurt timp după ce doamna Kovesi a ieșit la raport, în domeniul ei de activitate, hop, stai așa, și Făgădău cu bilanțul lui mustind de lapte și miere! În fapt, o banală dare de seamă scoasă pesemne de la naftalină sau poate uitată pe o etajeră de o secretară bâlbâită și distrată...

Curată abureală! Domnului primar i se cere un raport serios și dumnealui ne servește file de poveste!

La fel și Kovesi, în povestea colaborării pe penal cu SRI.

Noi întrebăm de Babu, primarul ne răspunde în procente!

Idem și în cazul Kovesi. Noi întrebăm de soarta procurorului Negoescu și a altora ca el, doamna Kovesi ne vorbește despre binefacerile Justiției!

Idem și Făgădău, dar în limbajul său...Adică, zic, cu procente eminente și sufleuri de angajamente.

În ambele cazuri, totul e ca în țara minunilor! O țară a minunilor pe butuci.

Ca și doamna Kovesi, primarul Constanței s-a înconjurat de aliați. Ca să ajungi la domnia sa, e un act de-a dreptul temerar!

Doamna Kovesi se comportă ca și cum s-ar afla pe propria ei tarla împărătească! O întrebi dacă este cazul să-și dea demisia și dumneaei îți răspunde scurt: “EXCLUS”.

La fel și Făgădău. Îl demiteți pe vicele Babu după gafele făcute? Răspuns: “EXCLUS”. Ne prezentați și nouă un raport serios și nu o biată informare? Răspuns: “EXCLUS”.

Față de doamna Kovesi, primarul nostru drag este mult mai talentat și mai dotat în acțiuni menite să-l ajute să-și fure singur căciula. Dacă s-ar limita numai la căciula lui, mă rog, ar fi doar o chestiune personală...

Dar nu înțeleg ce are cu căciula cetățenilor, unii dintre ei chiar l-au votat!, de le-o trage tot timpul pe ochi!

Ca la Primărie, cu planșe și proiecte care nu se vor realiza în veci. Cu promisiuni electorale neonorate și cu pariuri pierdute, miza fiind asfaltarea unor străzi. Altă abureală.

Domnul primar promite, ca și doamna Kovesi, transparență deplină și deschide larg ușile pentru cei care vor să participe la dezbaterile organizate de Consiliul Local!

Am citit chestia asta în informarea cu nasul lung a primarului și nu știu de ce parte a corpului să mă ciupesc! Păi, pe tema transparenței, consilierul independent Andrei Popescu a înaintat, cu multe luni în urmă, un proiect bine fundamentat! Știți care a fost răspunsul domnului primar? Citez: “EXCLUS”.

Chiar credeți că cetățenii orașului vor avea acces la ședințele Consiliului Local ?

Păi, domnilor, Făgădău și aliații săi nu-l suportă pe Popescu, pe motiv că acesta își bagă frecvent nasul acolo unde le fierbe lor oala, darămite o armată de observatori!

Ca și în cazul Kovesi, aliații săi acționează la intimidare...

Dai în Făgădău, Palaz, Babu, dai în fabrici și uzine!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri