CĂ AȘA-I ÎN TENIS!

CĂ AȘA-I ÎN TENIS!(2309)


Ponta, Maior, Coldea, Dragnea. Din când în când, ca și căpitan nejucător, Oprea, cu girofar. După cum relatează cunoscutul gazetar Dan Andronic, sunt două cunoscute perechi care joacă, precum boierii care se respectă, tenis de câmp.

Personajele de dincolo de fileu nu sunt fictive, nu țin nici loc de porecle, nu sunt nume de cod, ci sunt, în carne și oase, așa zișii rivali din politică și serviciile secrete.

În aparență, asistăm la un meci nevinovat de tenis între PSD și SRI., dar, în realitate, avem de-a face cu o veritabilă păcăleală!

Miza? Strict secret, dar nu e greu să intuim despre ce este vorba...Întâlniri de taină la fileu cu rachete. În fața opiniei publice, personajele în cauză se comportă ca și cum ar fi dușmani de moarte! Se bălăcăresc, se amenință reciproc, sar unii în gâtul altora...

Liviu Dragnea și Victor Ponta se dau de ceasul morții că SRI nu-i lasă să trăiască! Pozează în victime ale asupririi securiste!

Generalul Coldea este zugrăvit ca un veritabil dușman al poporului! Între ghilimele, fie spus. În viața de zi cu zi, e pe aceeași baricadă cu președintele. La tenis de câmp, însă, face echipă la dublu cu Dragnea...Că așa-i în tenis! 

În realitate, e partenerul de tenis al domnului Dragnea! Acum îmi explic eu de ce domnia sa se abține să ceară demisia doamnei Kovesi! Păi, corb la corb nu-și scoate ochii! Serviciu contra serviciu. Că așa-i în tenis!

Pesediștii se plâng că nu sunt lăsați să conducă țara în liniște pentru binele nostru al tuturor. Ba nu-i lasă Kovesi, ba îi boicotează generalul Coldea!

Când colo, ce să vezi, dumnealor sunt parteneri la tenis de câmp, șpriț și mese îmbelșugate, cum se obișnuiește după orice meci! Oficial, sunt dușmani de moarte! Sunt, dar la mișto...

Ca și în tenis. Au grijă să-și împartă frățește victoriile. Când joacă la dublu, se schimbă între ei. Doar jucând și exersând diverse formule tactice, poți testa rezistența unei alianțe PSD și SRI. Că doar nu se întâlnesc de amorul artei!

L-au dus de nas până și pe Traian Băsescu, jucând tenis sub nasul lui de vulpoi versat. Acum, fostul președinte, realizând penibilul situației, râde ca popa în poartă, mirat și el că a găsit a doua mâță moartă! Pe prima i-a vârât-o pe sub poartă Sebastian Ghiță, care l-a înregistrat în toată splendoarea lui. 

Poate că acum înțelege și domnia sa cât de vulnerabil și de antipatizat a fost în raport cu serviciile care au jucat tenis cu el la simplu. Aut, aut, dar tot timpul!

Când se plângea că nu a fost informat în legătură cu afacerile derulate de Mircea Băsescu, fratele său, și un cunoscut clan de romi, credeam că ne minte duios, ca să treacă furtuna. Acum, după dezvăluirile lui Dan Andronic, e limpede că între fostul președinte și servicii a fost o relație gen șoarecele și pisica.

Și, culmea, toată lumea credea că șoarecele e Liviu Dragnea! Da de unde! Sigur, vor spune unii că nu este nicio crimă să joci tenis de câmp. Sportul a contribuit adesea la consolidarea unor relații trainice între diverși parteneri.

Da, așa e, dar, dacă tot sunt parteneri, să o știm și noi. La ce bun ne sunt servite tot felul de farse politice în care întreaga distribuție de mai sus joacă roluri diferite, mimând lupta de clasă.

După ce s-au filmat împreună pe baricadă sau, în timpul liber, la fileu, Liviu Dragnea și Victor Ponta se înțeapă reciproc! Cu atâtea trucaje și pantomime, nici nu știi ce să mai crezi! Când sunt frați de sânge, când sunt vitregi!

Că așa-i în tenis!  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri