Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Reflexul suedez

Reflexul suedez(3129)


L-am cunoscut acum 6 ani când venise la mine în curte adus ,,la vedere" de verişoara favorită a soției. Era însoțit de cele 2 fiice, 2 adolescente frumoase rezultate în urma unui mariaj în final eşuat. Descopeream un om subțirel, cu un caracter subțire, nobil, curat. Emana sinceritate într-un secol în care cu greu mai poți afla aşa ceva. Terminase Politehnica când în vara lui '89 rămânea în Turcia şi apoi în diagonala Europei se stabilea la Goteborg. Pentru că-şi dorise enorm acest pas, în decembrie, post-revolutie, nu ezită să refuze întoarcerea în țară şi din grijă pentru mamă o ia pe aceasta în Suedia. Urmează mariajul amintit şi ratat, iar la sfârşitul lui 2011 căsătoria cu verişoara soției. Au venit şi în anul următor şi am continuat să fiu uluit de ce om atent la toate era. Avid de literatură citea beletristică în română, engleză sau suedeză fără preferințe. Anul trecut am fost noi la ei şi pentru că 12 zile am fost nedespărțiți am putut să-l înțeleg, să-l admir necondiționat şi drept consecință de atunci îl consider fratele meu.

Am avut articole la care am ținut din tot sufletul, dar care n-au reuşit să mişte cititorii precum ,,Miopia". Am primit un feedback fenomenal, am fost onorat să fiu citit şi apoi să vorbesc cu multe persoane deosebite. O bună prietenă îmi spunea c-am fost apreciat la Piatra Neamț ceea ce nu face decât să-mi încarce bateriile pe mai departe.

Vă mulțumesc !

Pentru că, aşa cum cred că vă imaginați, trebuie să unesc cele două poveşti, ei bine cea mai spectaculoasă reacție a venit de la ,,fratele" meu, reacție cu aşa o frumusețe a exprimării că nu-mi este ruşine să recunosc superioritatea față de articolul meu. Iată reflexul suedez !

,, Dacă ar fi să fiu oponentul la articolul Miopia scris de tine cam aşa aş zice:
Miopia la prima vedere este disfuncția de care se poate spune că suferă oamenii din fruntea țării dar, privind mai în profunzime la situația descrisă, Miopia nu este altceva decât un scut după care -premeditat- prea înaltele sale domnii se complac să stea la umbră. Ignoranța, nesiguranța şi lipsa de inițiativă a majorității cetățenilor oneşti conferă prea distinşilor parlamentari şi guvernanți o liniştită, netulburată cârmuire conformă propriilor lor interese şi bune plăceri. Dragii aleşi ai neamului nu oftalmologilor le vor cere sfaturi ci mai degrabă unor neo experți medicali cu unice specializări nou inventate pentru a augmenta nesațietatea pentru putere acolo unde şi aşa înşelăciunea, viclenia şi batjocura sunt puse la rang de virtute..."

Superb spus mai ales de către cineva care este rupt (aparent) de ce este în țară de 28 de ani. Se vede treaba că-i pasă, că nu-i indiferent cum trăiesc foştii lui conaționali.

Am participat activ la demonstrațiile de la începutul lunii, braț la braț atât cu colegul meu de facultate, ambii cavaleri tomnatici chiar de pe vremea studiilor, cât şi cu mii de tineri plăcuți în atitudinea lor. Am primit permanent mesaje de susținere pe net de la mulți prieteni, colegi sau cunoscuți, dar care trimiteau acele rânduri din fotoliile cafenelelor!! Dacă în cazul celor de 20-30 de ani te gândeşti că sinapsele nu sunt încă coapte ce să mai zic de fost coleg de institut la care şezutul în vitrina nu ştiu cărui birt de fițe înseamnă mai mult decât viitorul țării şi mai ales al copiilor şi nepoților lui. Am discutat plăcut şi am aflat o mulțime de informații mărşăluind pe bulevardele cetății fără să mă intereseze figurile plate ce se zăreau din acvariile bistrourilor laterale. 

Remarc rărirea masivă a postărilor pro actualul guvern şi mai mult ați avea o surpriză să urmăriți câte aprecieri adună.

Vă îndemn la un gând bun pentru toți cei apropiați sufleteşte, la cei care realmente țineți şi cu care sunteți sau nu în contact !
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri