Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
SE MĂREȘTE GAȘCA DE PENALI ?

SE MĂREȘTE GAȘCA DE PENALI ?(8126)


Exact în momentul când își intrase în mână și în voce, ștergând pe jos cu pesediștii lui Dragnea, chiar cu Dragnea în persoană, folosit pe post de geacă roșie, președintele Iohannis a recepționat un dos de labă din partea instanței, care l-a văduvit de una din casele ce completau colecția sa personală.

Decizia cu pricina a picat într-un moment cheie când se părea că președintele a preluat frâiele în disputa cu guvernul și cu restul lumii. După ce s-a constatat că domnia sa și-a însușit ilegal casa cu pricina, au apărut deja comentarii referitoare la posibilitatea ca, după pierderea imunității, să intre pe fir DNA! 

Chiar dacă, deocamdată, este o chestiune pur teoretică, pesediștii s-au grăbit să-și tragă câștigul de imagine izvorât din polemicile iscate pe această temă. 

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu sunt mai puțin penali sau Iohannis are toate șansele să intre în celebra gașcă de penali invocată deseori de domnia sa. 

Oricum, pierderea procesului cu casa l-a afectat profund pe președinte. Atitudinea sa, în ce privește războiul politic intern, s-a modificat vizibil. A devenit brusc mai maleabil, cu un discurs temporizat. Chiar a dat mâna cu Dragnea! S-a sfătuit, în două reprize, cu premierul. 

Și, ceea ce este foarte important, i-a pierit cheful de referendum, în opinia mea, o pierdere de timp și de bani...

Dacă a renunțat definitiv la această idee fixă, rămâne de văzut ce explicații va da protestatarilor care continuă să-l susțină în stradă, nefiind influențați de sentința cu casa. Lovitura primită în plex de președinte îi avantajează pe pesediști, pentru care pasul înapoi al lui Iohannis reprezintă un pas înainte pentru ei. 

Stau și mă gândesc ce concesii ar mai fi făcut Liviu Dragnea, în următoarele zile, dacă sentința cu casa i-ar fi fost favorabilă președintelui! 

Concesiile făcute de Liviu Dragnea au debutat cu o greșeală fatală, de unde i se trag toate ghinioanele din ultimile zile. Mă refer la momentul de slăbiciune în care, de-a dreptul prostește, a renunțat la prima sa propunere pentru funcția de prim ministru.

Ziarul nostru a relatat pe larg povestea lui Sevil Shhaideh, “Doamna de fier”, retrasă de pe funcție, ca efect al ezitărilor domnului Dragnea, care a comis mai multe greșeli, asta fiind de-a dreptul fatală. Motivațiile invocate, în cele din urmă, referitoare la amenințările cu moartea a doamnei Shhaideh s-au dovedit a fi, în final, simple povești de adormit sugarii din PSD.

După cum am mai scris, Grindeanu este mult prea mic pentru un război atât de mare, dar poate că pe el l-au vrut zeii! Deocamdată, noul nostru prim ministru efectuează vizite de curtoazie doamnei Kovesi! Vrea pesemne să se acomodeze cu atmosfera de la DNA, că, la Cotroceni, a învățat deja câteva uși și a văzut unde își ține Iohannis bicicleta...

În acest timp, domnul Dragnea a supervizat remanierea guvernamentală, un alt gest inutil! Noroc că, după pierderea procesului cu casa, președintelui Iohannis i-a pierit cheful de a mai polemiza cu PSD și guvernul schimbat parțial la față. 

Practic, nu s-a rezolvat nimic, ca o consecință a faptului că PSD a dovedit că stă pe picioare de lut și, din această cauză, se manifestă în continuare ca un partid care a pierdut alegerile și nu invers...

Ce au realizat până acum? Un guvern anemic, schimbat de scutece la nici două luni de la naștere! Nu cred nici în blândețea de moment a președintelui Iohannis, care are de partea sa DNA și SRI. 

Să nu uităm că pe fondul acestor amabilități continuă audierea miniștrilor guvernului Grindeanu, inclusiv a primului ministru în persoană, la DNA, fiind de așteptat un final cu multe surprize!

E posibil să se mărească gașca de penali!

Nu mă îndoiesc că, dacă țara o va cere, vor fi audiați chiar și cei patru miniștri abia investiți în funcții. 

Evident, preventiv. Între timp, protestele continuă!  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri