MENTORUL LUI PALAZ - A CĂZUT DIN PAT ȘI A DEMISIONAT!

MENTORUL LUI PALAZ - A CĂZUT DIN PAT ȘI A DEMISIONAT!(3578)


Până la apariția lui Claudiu Palaz ca, scuzați, conducător iubit, visul lui de aur, PSD și PMP nu puteau comunica fără translator. Cel puțin, așa susține Traian Băsescu, care a căzut din pat și a demisionat din funcția supremă din PMP! După care, dimineața, trezindu-se el pe podea, a dat vina pe gazetari, acuzându-i că i-au răstălmăcit vorbele!

În opinia mea, s-a trezit și a vorbit la miezul nopții! Ciudată coincidență! Tot la miezul nopții, dacă vă amintiți, ca Cenușăreasa, a operat și guvernul Grindeanu, cu ordonanțele de urgență buclucașe, scoțând oamenii în stradă. Din nou, culmea coincidenței, până la miezul nopții!

Trebuie să fii de-a dreptul naiv să crezi că domnul Claudiu Palaz mustește de atâta spirit civic, încât, pentru că funcționează la capacitatea sa maximă și nu mai are unde să-l depoziteze, dă pe afară! Constat că unii dintre iluștrii membri ai PMP traversează o perioadă fertilă de profundă iluminare personală. Au devenit, chipurile, mult mai înțelepți și au descoperit America lui Trump, când, de fapt, la vremea lor, dumnealor ar fi trebuit să facă ceea ce ne spun ei, astăzi, să facem noi!

Cu alte cuvinte, ne dau lecții, la zi și seral. Ținând cont de frigul de afară, cu temperaturi istorice, lui Traian Băsescu și Claudiu Palaz, doi dintre membrii echipei de zgomote ai PMP, le prinde bine blana lupului moralist și a ursului din pădure. În loc să tacă și să-și mute locul din spatele calului imprevizibil, care poate da oricând cu copita, Traian Băsescu face pe interesantul în scandalul SRI, afundându-se, cu fiecare declarație teribilistă pe care o scoate pe gură, în mlaștină! Se credea domnia sa invulnerabil, perfect, nemuritor și rece, agentul 007 fără prefix, James Bond, care a descoperit, în fine, că România este un stat mafiot! Și, culmea, spune chestia asta ca și cum ar divulga un secret de stat, adică, ușor, la ureche, când, de fapt, știm cu toții unde ne-au adus cei 10 ani de băsism!

Oricum, rămâne emblematică fața pe care a făcut-o, zilele trecute, Traian Băsescu, când a aflat că Ghiță i-a venit și lui de hac, înregistrându-l, fără jenă, cu propriile sale mijloace și apucături! În acea secundă, una cu adevărat istorică, mitul lui Băsescu s-a spulberat! Marele și invicibilul Băsescu poate fi înregistrat ca orice cetățean al patriei, simplu și eficient, privindu-l direct în ochi!

Deci, e vulnerabil, chiar dacă Palaz se chinuie să-i strângă fața de pe jos! Claudiu Palaz nu este departe de profilul mentorului său, pe care îl copiază din scoarță în scoarță. Vede cu ochiul liber paiul din ochiul adversarului, recunoscând că propria bârnă nu-l deranjează, se hrănește zilnic cu lauda de sine, e silențios ca prefect, cu un trecut fără mari fapte de vitejie, dar foarte zgomotos în postura opozantului lui pește, când nimic nu are a spune!

Ce să zici când te-ai făcut frate cu dracul pesedist și nu știi câte punți ai de trecut! Ca mare vizionar ce se crede și ca apărător al constănțenilor, pe care i-a neglijat când era șef în Prefectura Constanța, mă așteptam să se ia la trântă cu greii și nu cu puștii de-alde Tararache, dacă tot ne-a promis, în campania electorală, că vrea să scoată răul din rădăcină!

Nu am auzit nici măcar o aluzie, cât de mică, la crema PSD! În schimb, pentru că e mai mic de statură, a ridicat tonul la Decebal Făgădău, căruia i-a cerut, ca și cum i-ar fi superior din toate punctele de vedere, pe un ton imperativ, să rezilieze contractele care îi stau domniei sale în gât! De ce era nevoie de această ieșire teatrală menită să-l pună pe Făgădău în postura celui mic care bea doar lăptic? Ridicând tonul, Palaz a vrut să arate că el este jupânul și că, la o adică, îl poate pune oricând cu botul pe labe!

Ce fel de aliați sunt cei doi? Nu e normal ca strategiile comune să fie pregătite în centrul de comandă al alianței PSD-PMP, cunoscut fiind faptul că sunt și pesediști de renume mondial interesați să devină dumnealor titularii unor contracte tentante.

Ori avem de-a face cu un scenariu ieftin, ori Claudiu Palaz s-a grăbit să-și tragă turta imaginii pe spuza lui. Văzând că fostul prefect bate câmpii la ședințele C.J., ba cu Palatul Copiilor, ba cu Spitalul Județean, mă gândeam când PMP și PSD vor combate pentru o cauză comună și vor vorbi, în fine, pe aceeași limbă, precum vulpea și corbul, după pierderea cașcavalului...

Când își vor aduce aminte cele două partide de promisiunile făcute în ziua în care s-au înfrățit?  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri