PARLAMENTARUL CU OCHII MICI CA MĂRGICA

PARLAMENTARUL CU OCHII MICI CA MĂRGICA(2341)


După moacă, după port și după popularitatea de care se bucură Victor Ponta în țările asiatice, unde ceaiul se bea din scrumieră, parlamentarul român seamănă cu cel chinez. Mic de statură. Guraliv în limba chineză, pentru că ai noștri știu să vorbească singuri și repede, fără consoane.

Așa sunt trecute și legile. Precum gâsca prin apă. Bla – bla - bla este o expresie chinezească adusă în țară de fostul premier Victor Ponta, care și-a sărbătorit ziua în stilul lor. La ei, e cântec patriotic. La noi de ce nu ar fi?

Parlamentarul român nu doarme niciodată în plen. Doar face ochii mici, mici de tot, cât mărgica și, la nevoie, clipește din ei...

Vezi modelul standard Victor Ponta, cu ochii mici, și Victor Ponta, cu ochii mari de mirare când vede că Liviu Dragnea a ajuns conducătorul iubit al PSD! Chiar mai mult de atât. Împarte în două, la concurență cu Iohannis, neamțul cu românii lui, tortul miresii, adică țara...

Domnul Dragnea a făcut și el ochii mici după șprițul de vară băut cu Oprea, ultimul chinez UNPR-ist. După șprițul în cauză, generalul Oprea a făcut ochii atât de mici, încât și-a pierdut funcția din guvern și girofarul din dotare.

Parlamentul nostru chinez nu doarme la vot, cum greșit s-a înțeles, ci clipește vesel, precum stopurile din intersecții cu inimioară. Aleșii noștrii sunt chinezi. În orice altă limbă le vorbești, dumnealor nu înțeleg nimic...Pricep doar chineza de baltă. Dacă nu cumva se prefac că sunt chinezi!

De când au preluat cu totul obiceiurile unor ciuciunghezi, comunică numai prin semne. Fac ochii mici din orice, ca și cum și-ar miji privirea spre noul orizont roșiatic al patriei. Folosesc în exces bețele, inclusiv la micul dejun. E drept, nu au exersat suficient. Din acest motiv, și le bagă des în nări. În cazul unora, fizionomia personală se completează de minune cu nările, pentru că cei mai mulți dintre aleșii noștri vorbesc pe nas.

Din cauza ochilor mici, precum mărgica, au probleme cu vederea. Nu văd, nici măcar de aproape, bețele din ochii lor.

De când parlamentarii noștri și-au făcut ochii mici, ca mărgica, comunică între ei doar prin semne. Când le pui în față problemele cu care se confruntă țara, dumnealor apelează la alfabetul surdo-muților! Adică, în loc de răspuns, îți fac tot felul de semne, inclusiv că ești tralala! Uneori, culmea ipocriziei, chiar bezele!

Au dat unii deja în orbul găinii. E drept, cu performanțe minime, cu mult sub cele cu care, altădată, orbul nimerea Brăila...

Aleșii noștri cu ochii mici și-au însușit alfabetul chinez. Evident, tot prin semne. Au și alte obiceiuri.

La revendicările noastre, răspund cu orez sub formă de pilaf, ceea ce, la noi, se împarte de regulă la pomană.

Nu trebuie decât să spui “Bogdaproste”!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri