PANTOFIORII DOMNULUI DRAGNEA

PANTOFIORII DOMNULUI DRAGNEA(2582)


Se spune că domnii guvernanți au acționat, în privința ordonanțelor cu cântec, după metoda Cenușăresei, fostă tehnocrată pătrată, care și-a pierdut, ca o nătângă, pantoful din imitație de piele.

Ca și Cenușăreasa în cauză, devenită, între timp, mamă eroină, oamenii lui Dragnea au căutat-o cu lanterna! 

Ce au căutat? Au căutat ordonanța cu grațierea, ca și cum nu existau alte priorități!

Motivând că vor să o încalțe pe Cenușăreasa, care nici măcar nu este simpatizantă a PSD, membrii guvernului, copie fidelă, dar redusă, a celor șapte pitici, au organizat o ședință de urgență în miez de noapte! Se jucau de-a liliecii cu girofar sau de-a fantomele lui Cioloș, care bântuie peste tot, pe post de consilier... 

De ce? Că doar nu erau trecute pe ordinea de zi priorități de genul situația disperată a sinistraților prinși între ghețuri! Sau, mă rog, alte necazuri, că doar avem destule pe cap! 

Ei bine, ca să mascheze interesul cu ordonanțele de urgență, au dat vina pe Cenușăreasa, pe care din toantă nu au scos-o, motivând că și-a pierdut un pantofior pe treptele Palatului Victoria și dumnealor insistă să-l recupereze...

Aiurea. În realitate, îi frigea buza de Codul Penal, de schimbarea lui la față! 

Repet, de ce la miezul nopții? Chipurile, atunci și-a pierdut Cenușăreasa pantofiorul! În fapt, un pretext pentru domnul prim ministru de a umbla, la miezul nopții, cu lanterna pe sub, imaginar vorbind, biroul său oval, unde, ce-i drept, vezi cazul Clinton, nici nu știi peste cine dai!

De fapt, de insistat a insistat Liviu Dragnea, care, pentru a rămâne pe poziție, se agață de pantofior, precum înecatul de pai!

Ambiții prostești. A ajuns țara să depindă de pantofiorii lui Dragnea, că dumnealui i-a pierdut pe amândoi. Primul: Tăriceanu a fost trimis în judecată. Deci, prima prioritate a fost ratată. Al doilea: premierul Grindeanu trebuie să-și dea demisia și să predea lanterna următorului venit. 

Altfel, se cheamă că nu are un minim respect față de cei care protestează împotriva sa și a guvernului său.

Dincolo de povestea cu lanterna și transformarea Monitorului Oficial în ziar ilegal, pentru că se lucrează doar noaptea pentru ei, domnul Grindeanu a pierdut deja doi miniștri. 

Dar ceea ce este și mai grav, încrederea străzii, care nu va ceda până nu îi vor fi îndeplinite toate doleanțele. Din nefericire, pesediștii nu au reținut nimic din experiența trăită de fostul lor lider, Victor Ponta. Până nu a demisionat, strada nu s-a liniștit. 

Nu știu dacă este chiar democratic, dar, deocamdată, în palmaresul protestatarilor se găsesc două guverne trimise acasă. 

Cât timp Dragnea și Grindeanu se încăpățânează să rămînă pe poziție, țara are doar de pierdut. 

Chestiunea asta ar trebui să fie înțeleasă, până nu e prea târziu, și de președintele Iohannis, care declară că vrea să ducă un război total cu PSD! Desigur, în calitatea sa de mediator, apolitic și protector doar al românilor săi.

Din păcate, cele două tabere, întărâtate și de declarațiile belicoase ale șefei DNA, care a spus că nu este loc pentru pace, continuă să se șicaneze reciproc pe tema bugetului, ținând strada în tensiune. 

Mă tem că, în curând, Iohannis și Dragnea, care au transformat o banală controversă într-un conflict uriaș, vor pierde controlul asupra propriilor lor simpatizanți!

Să vedem, în fața unor consecințe previzibile, cum și pe unde vor scoate cămașa!  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri