DORMITUL ÎN CUR LA PARLAMENTARI

DORMITUL ÎN CUR LA PARLAMENTARI(6176)


Un parlamentar a fost surprins în timp ce dormea la locul său de muncă, adică în Parlamentul României, exact în momentul când colegii săi votau bugetul!

S-a făcut mare caz pe treaba asta, ca și cum dumnealui ar fi primul somnoros din instituția amintită! Episodul cu pricina a declanșat o amplă dezbatere morală și științifică pe subiectul “Dormitul în cur la parlamentari”.

Tema nu este nouă. Ea a mai fost dezbătută, dar niciodată finalizată. De aceea, după cum realitatea o demonstrează, fiecare doarme pe unde apucă! Mai nou, pentru că în gară nu-i lasă agenții de pază, unii dorm în Parlament, la propriu și la figurat, chipurile, în semn de protest!

Se doarme pe brânci, pe apucate, pe oriunde prinzi un loc uscat. Deocamdată, în lift și pe bănci, fără așternuturi și perne curate, pentru că nu sunt fonduri pentru așa ceva...

De reținut, dormitul în cur în Parlamentul României nu este la îndemâna oricui...Rezistă doar foștii navetiști, făcuți de mama lor pe tampoane. Deși s-a spus că somnul de voie este un privilegiu al aleșilor noștri, realitatea este cu totul alta, chiar mai crudă!

De necrezut, în ditamai Parlamentul României, nu găsești un loc ca lumea ca să-ți dezmorțești oasele sau să tragi un pui de somn, cât o gâgâlice! Cazul parlamentarului de Cluj a fost unul cu final fericit, fiind depistat, după sforăit, la timp, pentru că, altfel, s-ar fi sufocat între proprii săi genunchi, o veritabilă capcană. El a fost găsit în poziția chircit, cu o mână sub șezut, cu bărbia demnă și dinții în sus, horcăind ușor, ca o adiere de vânt, din când în când, tușind...

Capul i se bălăngănea, precum o pendulă defectă, cu spume la gură, ca și cum ar fi fost un cal aflat în timpul unei curse de viteză cu obstacole. Cu o mână țeapănă în sus, dovadă vie că votase. E drept, nu știa ce. Dar dumnealui ne-a asigurat ferm că s-a consultat cu colegii!

Era conștient, cooperant și virulent la adresa celor care se interesau de scopul și durata prezenței sale în brațele lui Moș Ene, despre care toți spun că ar fi apolitic, dar eu nu cred.

O primă concluzie. Dormitul în cur este nociv pentru parlamentari, dovadă creșterea numărului de hemoroizi pe fese de politician. De altfel, din punct de vedere tehnic, au fost semnalate numeroase neajunsuri. De pildă, fotoliile sunt mult prea mici pentru politicienii corpolenți obligați să doarmă cu burta în sus, poziție mai mult decât incomodă în cazul celor care obișnuiesc să vorbească în somn. Nu ai unde să-ți întinzi picioarele. Distanța până la ceafa lată din față fiind mult prea mică, nu poți strănuta direct și sănătos.

Dacă ești un personaj agitat, nu poți da din mâini. În consecință, nu poți dirija o orchestră simfonică în direct și nici cânta la pian, chiar dacă ai talent. Pentru acoperirea tuturor minusurilor, s-a adus o prelată, dar aceasta, ca și minunea, nu a ținut mai mult de două zile!

În condiții de criză parșivă, dormitul în cur la parlamentari poate fi comentat în diverse ipostaze.

Țara arde, cu protestatarii la poarta Parlamentului, și unii sforăie nepăsători!

După care, în loc de scuze, tot ei o fac pe deștepții, dând explicații la mișto!

Ăștia sunt șmecherii poporului!  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri