Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
STRADA  A  PLUSAT.  VREA CĂDEREA GUVERNULUI!

STRADA A PLUSAT. VREA CĂDEREA GUVERNULUI!(4165)


De când s-a urcat pe calul său electoral, căruia nu-i mai place ovăzul, Liviu Dragnea se crede un fel de Napoleon de Teleorman.

Ascensiunea sa din ultima vreme, în plan politic, de când a preluat șefia PSD, pare să-i dăuneze. După ce s-a descotorosit de Victor Ponta, a devenit mult prea autoritar, acționând cu “mână de fier”, după cum chiar domnia sa declară.

După atitudine și comportament, se crede deasupra tuturor în PSD! Sau, cel puțin, până sâmbătă seara, se credea, pozând în Napoleon de Teleorman!

El este primul din această categorie care ne ocupă tot timpul. Imediat, după alegeri, pe care PSD le-a câștigat detașat, Dragnea s-a urcat pe calul său și de atunci refuză să descalece ca să vadă realitatea din stradă.

Ca atare, dinspre protestatari, a primit o ripostă dură. 

Dumnealui? Tot cu nasul pe sus! Chiar și acum, în ceasul al 12-lea, când dă semne că ar fi dispus să dreagă busuiocul în chestiunea atât de arzătoare a ordonanțelor de urgență. 

De data aceasta, de la înălțimea calului său, aroganța i-a jucat feste domnului Dragnea, ca și partidului său în ansamblu. Mă refer, desigur, la PSD. 

Ca și alți politicieni din categoria celor care au impresia că le știu pe toate, Liviu Dragnea a ignorat trecutul foarte apropiat. Fostul său camarad de revoluție internă de partid, Victor Ponta, a ignorat și el morala și forța străzii, tratând protestatarii cu un același aer de superioritate! 

Finalul este cunoscut. În ciuda eschivelor sale simandicoase, Ponta a fost adus cu picioarele pe pământ și și-a dat demisia din funcția de prim ministru! Dragnea, intrând în pielea lui Napoleon de Teleorman, a ignorat episodul cu pricina, fiind convins că lui nu i se poate întâmpla așa ceva...

Ca atare, cât timp protestatarii au ieșit în stradă, a refuzat o cale de mijloc menită să detensioneze situația. Ba, dimpotrivă, scrâșnind din dinți, pentru că nu suportă să fie contrazis, a anunțat că, în criza ordonanțelor de urgență, PSD nu renunță și merge înainte în nebunia sa!

Declarațiile sale belicoase, cu trimiteri voalate la o posibilă contramanifestație, au avut darul de a inflama și mai mult atmosfera! Rezultatul? Progresiv, de la o zi la alta, a crescut numărul protestatarilor ieșiți în stradă.

Inclusiv sâmbătă seara, când, în ciuda mesajelor pacifiste lansate de blajinul nostru premier, căzut ca musca în lapte în toată această poveste, nemulțumiții continuau să mărșăluiască pe străzile României. 

În scandalul ordonanțelor de urgență, PSD, cu Dragnea bălăngănindu-se pe mârțoaga lui leșinată, a făcut un pas înapoi. 

Chiar dacă întreaga conducere a partidului bravează eroic, această înfrângere va atrage după sine grave consecințe.

Și pentru ce? Pentru că domnul Dragnea a ales, pentru promovarea ordonanțelor cu cântec, o cale șmecherească și nu una normală! De ce trebuia, accentuând caracterul de urgență, să se adune guvernanții la lumina lumânării, ca să-i facă pe plac șefului lor de partid! 

Când știi că adversarul tău politic, mă refer la președintele Iohannis, e cu ochii și cu manifestanții pe tine, nu poți să comiți o asemenea eroare! 

Desigur, dacă nu te guvernează aroganța și teribilismul sau orice altceva care îți poate lua mințile. 

Domnul Dragnea a avut o primă tentativă de a-și pune cenușă în cap, dar a făcut-o destul de stângaci, împingându-l în față pe premierul Grindeanu. 

S-o pricepe el la matematică, dar, în nici un caz la scos castane din foc cu mâinile lui...

S-ar putea ca retragerea ordonanțelor cu cântec să nu mai valoreze nici cât o ceapă degerată.

Stăpână pe situație, strada a plusat. Vrea demisia guvernnului!

Acum, la acest moment delicat, s-ar putea ca, în schimbul guvernului, doar demisia lui Dragnea să-i mai satisfacă pe cei ieșiți în stradă...

Interesantă tactica adoptată de președintele Iohannis, care poartă, în opinia mea, amprenta profesionalismului SRI-ist.

A știut când, îmbrăcat în geacă roșie, să arunce petarda. Când și unde...

A plecat în Malta, unde a pledat pentru românii săi. 

Cu alte cuvinte, a ațâțat, după care, conform tacticii sale, a dispărut! 

Pesemne pregătește căderea guvernului... 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri