PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale

PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale(845)


DECLARAȚIE DE PRESĂ

PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale.

Scopul PSD şi ALDE este unul clar! Actuala putere se foloseşte de situația din penitenciare ca pretext pentru a-și scăpa protejații politici de pedepse sau dosare, nu pentru a rezolva situația deținuților. Ca urmare, PNL a luat decizia de a depune moțiunea de cenzură imediat ce Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale.

O astfel de măsură, extrem de gravă, nu poate fi sancționată altfel de Opoziție (din care face parte și partidul pe care-l reprezint în Parlament) decât prin instrumentele parlamentare necesare demiterii Guvernului.

Argumentele credem că sunt mai mult decât evidente pentru oricine este de bună credință: prin acest demers, Guvernul Grindeanu își abandonează obiectivele din programul de guvernare, făcându-și o prioritate din săvârșirea unui abuz în interesul penal propriu al clienților politici și al politicienilor.

Cu alte cuvinte, Guvernul din buzunarul domnului Dragnea a fost autorizat de Parlament, prin vot, să-și îndeplinească doar programul de guvernare și măsurile prevăzute în acel program. Nu este prevăzut nimic în acel program votat în Parlament, nici despre grațiere, nici despre modificarea legilor în domeniu penal, în sensul sabotării luptei anticorupție și a integrității funcțiilor publice.

De aceea, PNL va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze în mod serios și așezat situația penitenciarelor, cu scopul de a propune alte soluții concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție. Mai mult decât atât, noi, liberalii, credem că această inițiativă vine și în întâmpinarea deciziei CEDO care urmează a fi dată în perioada următoare.

Partidul Național Liberal consideră că actuala putere vrea să confişte votul popular din 11 decembrie pentru a-şi pune în aplicare propriile interese în detrimentul românilor! Dacă actualul Guvern nu guvernează doar pentru unele interese, de grup, trebuie să se delimiteze clar de astfel de practici și să arate că are o prioritate firească, și anume prioritatea intereselor cetăţenilor.

 

Robert Boroianu,
Deputat PNL Constanţa
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri