Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Mangalia și Eforie: NOI cazuri de GRIPĂ AVIARĂ, la lebede și pescăruși ! Prin Ordinul Prefectului județului CONSTANȚA, a fost activat  Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale

Mangalia și Eforie: NOI cazuri de GRIPĂ AVIARĂ, la lebede și pescăruși ! Prin Ordinul Prefectului județului CONSTANȚA, a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale(1871)


Prin Ordinul Prefectului județului CONSTANȚA, nr. 30 / 25.01.2017, a fost activat "Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale", ca urmare a Notificării nr. 809 / 23.01.2017, transmisă de către Direcţia Sanitară - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Constanţa, privind confirmarea a încă patru (4) NOI cazuri de "Influență AVIARĂ" ("GRIPĂ AVIARĂ"), la cadavre de păsări SĂLBATICE, identificate în zona Portului MANGALIA și în EFORIE SUD - Zona Dig, pentru împiedicarea răspândirii acestei boli către efectivele de păsări domestice și pentru a reduce gravitatea efectelor economice generate de evoluția acestei boli, pe teritoriul județului CONSTANȚA.

În "Zona de Control Sanitar - Veterinar" sunt cuprinse următoarele zone: Constanța, Mamaia, Palazu Mare, Lazu, Agigea, Cumpăna, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Schitu, Mangalia, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Vanatori, Arsa, Hagieni, Limanu, 2 Mai, Vama Veche.

În acest sens, au fost activate "Unitățile Locale de Sprijin", constituite la nivelul autorității publice locale, în localitățile: Constanța, Agigea, Albești, Costinești, Cumpăna, Eforie, Limanu, Mangalia, Pecineaga, Techirghiol și Tuzla, care vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea și informarea deținătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică în "Zona de Control Sanitar - Veterinar".

La nivelul D.S.V.S.A. - Constanța a fost instituit Serviciul-de-Permanență, iar în situația în care vor fi semnalate evenimente de acest tip, un medic veterinar se va deplasa, cu autolaboratorul, pentru ridicarea oricăror cadavre de păsări (sălbatice sau domestice), în vederea efectuarării de analize, în laboratorul specializat.

În continuare, D.S.V.S.A. - Constanța va notifica Instituția Prefectului – Județul Constanța asupra oricărei modificări a situației existente, privind evoluția acestei boli, pe teritoriul județului.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri