CINE L-A URCAT PE PRIMARUL FĂGĂDĂU ÎN CORCODUȘ?

CINE L-A URCAT PE PRIMARUL FĂGĂDĂU ÎN CORCODUȘ?(3436)


Făgădău, nici nu știi cât de mic începi să fii!

Mai mic decât este? Cât Muc cel mic? Desigur, nu din punct de vedere al fizicului său. Vorbesc ca primar, ca politician...

Mda, ca politician, în opinia mea, nu prea există. Noroc cu votul deschis prin ridicarea mâinii, când tovarășii săi s-au învățat să-l identifice după cureaua de la ceas.

De când se răstește la el Claudiu Palaz, pe un ton imperativ, ca și cum i-ar fi șef, primarul Decebal Făgădău se face tot mai mic pe zi ce trece! 

Mă refer, desigur, la somațiile și avertismentele publice lansate de Palaz pe tema contractului de deszăpezire încheiat între Primăria Constanța și firma Polaris. 

Aflat într-o acută criză de imagine, liderul PMP Constanța este în stare de orice ca să fie mult mai vocal decât mentorul său, Traian Băsescu. 

Și nu s-ar putea spune că domnul Claudel nu se pricepe la dramolete, scena balconului, intrigi politice bazate pe principiul „Cine spune ăla este”, pantomime cu efect întârziat etc. 

E suficient să rememorăm secvențele celebre din timpul alegerilor locale, când domnia sa a jucat rolul vieții sale, pozând în victimă a PSD. 

Cunosc multe persoane credule care au plâns pe jertfa supremă a liderului PMP, angajându-se ca, la nevoie, în funcție de grupa sanguină solicitată, să doneze chiar și sânge. 

La vremea respectivă, am făcut două constatări. Deși se văita peste tot că este persecutat și tăvălit prin praf de pesediști, Claudel avea tot timpul pantalonii la dungă, fără nici o urmă care să ateste prezența vreunui șut în cur!

În acea perioadă, pentru că nu a avut suficienți bani, și-a cumpărat o mașină de lux fără acoperiș, ceea ce i-a atras simpatia proletariatului...Foarte abil în anumite momente ale vieții sale, a intrat în gruparea revoliționară a celor fără un acoperiș deasupra capului.

Ca și acum, în cazul Polaris, domnul Claudiu Palaz a profitat de faptul că pe plan local nu există, nici măcar formal, o opoziție, așa că domnia sa și-a asumat și acest rol revoluționar, ceea ce face și în prezent. 

Nu este prima dată când Claudel, mână de fier, joacă simultan în mai multe roluri principale! 

Sunt zile cînd, manifestându-se plenar în toate domeniile de activitate, practic, nu-i ajunge întreg spectrul politic local!
Cu o mască de renume mondial râde lângă aliatul său de nădejde în războiul cu Polaris, cu altă mască, de același renume mondial, înfierează metodele neortodoxe cu care operează PSD! Azi militant, cu un ușor accent pesedist, mâine opozant, fluierându-se de unul singur dinspre acest pol al democrației, la noi, ca și inexistent...

Personal, trebuie să recunosc, mi-a plăcut șmecheria prin care, exact ca la lupte greco-romane, Claudiu Palaz l-a urcat pe primarul Făgădău în corcoduș, avertizându-l că nu-l dă jos de acolo dacă nu desființează contractul amintit. 

Eu cred că, în acest conflict bine dirijat de adversarii Polarisului, domnul Făgădău a căzut ușor, undeva, la mijloc, fiind presat, inclusiv din interiorul PSD, să ia o decizie! 

Singurul care câștigă, deocamdată, din toată această poveste este Claudiu Palaz, receptat deja ca fiind omul care l-a urcat pe primarul Făgădău în corcoduș!   

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri