HAOS pe șoselele din Sudul țării: A2 este deschisă doar dinspre Cernavodă spre Constanța, iar printre cele 13 tronsoane de Drumuri Naționale închise, trei sunt din județul nostru

HAOS pe șoselele din Sudul țării: A2 este deschisă doar dinspre Cernavodă spre Constanța, iar printre cele 13 tronsoane de Drumuri Naționale închise, trei sunt din județul nostru(1741)


Județele CONSTANȚA, Călărași și Caraș-Severin, se află, în continuare, sub "Cod GALBEN" de VÂNT PUTERNIC și VISCOL, iar pentru 11 județe a fost emisă o nouă "Informare Meteo" de INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI !

Compania Națională ADMINISTRAȚIA INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. - C.N. A.I.R. S.A. (fosta C.N. A.D.N.R. S.A.) a anunțat că începand cu ora 11.45 a fost deschisă circulația rutieră pe autostrada A2, pe tronsonul CERNAVODĂ – CONSTANȚA (Km 160+000 – Km 211+931), Calea I (sensul de mers BUCUREȘTI -CONSTANȚA).
Din cauza vântului puternic, care spulberă zăpada pe partea carosabilă, rămâne ÎNCHIS, de pe autostrada A2, tronsonuldintre BUCUREȘTI și CERNAVODĂ, pe sensul de mers CĂTRE CONSTANȚA, dar si ÎNTREG tronsonul CONSTANȚA (intersectie cu autostrada A4 Agigea - Ovidiu) - BUCUREȘTI (pe sensul CĂTRE BUCUREȘTI Bucuresti).

Pe autostrada A4 (OVIDIU -AGIGEA) se poate circula, pe TOATĂ distanța dintre Ovidiu si Agigea, însă NU este permisă intrarea pe autostrada A2.

Tot C.N.A.I.R. anunță că a fost ÎNCHISĂ circulația rutieră pe drumul național DN 22A, pe sectorul cuprins între Km 64+603 – Km 85+925, HÂRȘOVA – limită județ TULCEA.
Decizia de închidere a fost luată din cauza viscolului și a vizibilității extrem de reduse, spre zero.

Sunt ÎNCHISE 13 tronsoane de Drumuri Nationale (pe 15 sectoare):

Județul CONSTANȚA:
- DN22 (LUMINA – MIHAI VITEAZU);
- DN2A (MIHAIL KOGĂLNICEANU - HÂRȘOVA);
- DN22A (HÂRȘOVA - LIMITA CU JUDEȚUL TULCEA);
Pe DN3, în județul CONSTANȚA, între MURFATLAR și OSTROV, a fost impusă RESTRICȚIE, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Județul CĂLĂRAȘI:
- DN3 (FUNDULEA – CĂLĂRAȘI – CHICIU);
- DN31 (OLTENIȚA – CUZA VODĂ);
- DN4 (OLTENIȚA – FRUMUȘANI);
- DN3A (LEHLIU – LIMITA CU JUDEȚUL IALOMIȚA);
- DN41 (OLTENIȚA – LIMITA CU JUDEȚUL GIURGIU);

Județul GIURGIU:
- DN5B (GIURGIU – GHIMPAȚI);
- DN61 (GHIMPAȚI – CREVEDIA MARE);
- DN5A (ADUNAȚII COPĂCENI – GREACA);
- DN41 (DAIA – LIMITA CU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI);

Județul IALOMIȚA:
- DN3A (FETEȘTI – LIMITA CU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI);
- DN2C (SLOBOZIA – LIMITA CU JUDEȚUL BUZĂU (TOVARĂȘIA);
- DN21A (ȚĂNDĂREI – LIMITA CUJUDEȚUL BRĂILA (INTERSECȚIA CU DN21).

În comunicatele instituției se menționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite, și să evite deplasările în zonele afectate de "Codul Galben" de viscol și ninsori.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon: 021/264.33.33; 021/9360 și cei interasați pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de "Facebook": https://www.facebook.com/cnadnr/ si de "Twitter": @CNADNR

Traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este RESTRICȚIONAT pe DN5 București – Giurgiu, din cauza viscolului.
De asemenea, traficul rutier a fost RESTRICȚIONAT dinspre Giurgiu spre Bulgaria (prin Vama Ruse), pentru toate categoriile de autovehicule.
În judetul Ialomița, pe DN21, intre limitele cu județele Călărași și Brăila, a fost impusă RESTRICȚIE pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Pe DN4, între DN Centura-București si Frumușani, autoturismele circula CONTROLAT, în coloană, fiind însoțite de utilaje de deszăpezire și de echipaje de Poliție.
Pe DN3, între Fundulea (județul Călărași) și Brănești (județul Ilfov), NUMAI autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mica de 3,5 tone circula CONTROLAT, în coloană, fiind însoțite de utilaje de deszăpezire și de echipaje de Poliție. Traficul greu NU este permis !
Tot pe DN3, în județul CONSTANȚA, între MURFATLAR și OSTROV, a fost impusa RESTRICȚIE pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
În județul Covasna, se circulă ÎNGREUNAT, din cauza viscolului, pe DN11, între Târgu Secuiesc și intersecția cu DN13E (Km 32-41) și pe DN13E (Km 32-38).

Conform informațiilor transmise de către sectiile regionale de Poliție Transporturi, din cauza vântului puternic, sunt OPRITE MANEVRELE în PORTURILE DE LA MAREA NEAGRĂ, iar NAVIGAȚIA PE FLUVIUL DUNĂREA RĂMÂNE SUSPENDATĂ, pe o perioada nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri