Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Nota maximă la Matematică, la Bacalaureatul american, obținută de Alexandru Oprea!

Nota maximă la Matematică, la Bacalaureatul american, obținută de Alexandru Oprea!(1822)


Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanţa, a susținut în ianuarie testele SAT (Scholastic Assessment Test) Subject la disciplinele Matematică și Fizică, obținând la cea mai dificil considerată materie, Matematica 2, un punctaj de 800, maximul posibil, iar la Fizica 755 puncte.

Alexandru, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic premiat national la disciplina fizică, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii 8 ani de școală, pentru a-și continua studiile liceale la Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a-și aprofunda studiile în domeniul fizicii, marea lui pasiune. Alex dorește să se specializeze în domeniul Inginerie, preferând in special mediul academic din Statele Unite.

Potrivit consilierului de imagine al Liceului Internaţional de Informatică, Ionela Stochiţă, elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de aproximativ 2 luni, valorificând astfel informațiile obținute prin studiu în cei 3 ani de liceu la clasă și beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT – matematică, iar la fizică de coordonarea prof. Victoria Olaru, cu care a trebuit să anticipeze materia de clasa a XII-a.

Subiectele acestui examen, după părerea lui Alex, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă, din perspectiva lui, fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Alex nu este un strain al succeselor international, anul trecut fiind premiat cu Medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internațională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susținute. Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de țări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul “Scientialab of future”, un laborator virtual de programare web. Alex este pasionat și de robotică, iar acum are ochii pe Olimpiada de fizică, pregătindu-se pentru următoarea etapă, conf. www.observator.ro.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri