TENIS. La  Australian Open  - Melbourne 2017, din șase românce, doar Begu și Cîrstea joacă în turul doi, la simplu. Doi băieți și trei fete, din România, participă și la dublu

TENIS. La Australian Open - Melbourne 2017, din șase românce, doar Begu și Cîrstea joacă în turul doi, la simplu. Doi băieți și trei fete, din România, participă și la dublu(1585)


AUSTRALIAN Open - Grand Slam of Asia / Pacific" - Melbourne 2017:
La simplu, din șase românce, doar... două (Irina Begu și Sorana Cîrstea) s-au calificat în turul doi ! Simona Halep, Monica Niculescu, Patricia Țig și Ana Bogdan au părăsit competiția de la Antipozi, încă din prima rundă !
La dublu, joacă în prima manșă: Horia Tecău, Florin Mergea, Raluca Olaru, Irina Begu și Monica Niculescu.

Bucureșteanca IRINA - CAMELIA BEGU (26 de ani; 30 W.T.A.; "cap-de-serie" nr. 27) este una dintre cele (NUMAI !) două (2) ROMÂNCE care s-au calificat în cel de-al doilea tur, la simplu.
Ea s-a impus, în trei seturi (scor: 5-7, 6-3, 6-4), la capătul unei partide care a durat două ore și 18 minute, în fața Yaroslavei Shvedova (Kazahstan; 29 de ani; 41 W.T.A.) !
În turul următor, Irina va juca împotriva cehoaicei Kristyna Pliskova (58 W.T.A.), care a învins-o (cu scorul de: 6-3, 2-6, 6-4), în primul tur, pe elvețianca Viktorija Golubic (62 W.T.A.). Begu are palmares pozitiv, în meciurile directe, cu jucătoarea din Cehia (sora mult mai titratei Karolina Pliskova, locul 5 W.T.A. !): 2-0 !
Anul trecut, Irina a fost eliminată în primul tur. Cea mai bună perfomanţă a sa la "Australian Open" este calificarea în "optimi-de-finală", în 2015.

Și târgovișteanca SORANA CÎRSTEA (26 de ani; 78 W.T.A.) s-a calificat mai departe, învingând-o, facil, în prima rundă, pe Irina Khromacheva (Rusia; 21 de ani; 92 W.T.A.), după numai o oră și 11 minute de joc, cu scorul de: 6-2, 6-1 ! A fost prima confruntare a româncei, cu rusoaica, care nu a reușit să transforme niciuna din cele șase mingi de "break" create.
În turul următor, Sorana va juca cu Carla Suarez Navarro (Spania; 28 de ani; 12 W.T.A.și "cap-de-serie" nr.10, în turneu), care a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de: 6-2, 6-2, pe Jana Cepelova (Slovacia, 102 W.T.A.). Cîrstea şi Suarez Navarro (28 de ani) s-au mai întâlnit de patru (4) ori în carieră, românca impunându-se de trei (3) ori. Românca a câştigat primele trei meciuri: 3-6, 6-3, 6-1, în semifinale la Albufeira (Portugalia), în 2006; 6-3, 6-3, în turul doi la Tenerife (Spania), în 2007; 6-4, 6-2, în turul doi la Saint Raphael (Franța), în 2007. Sportiva spaniolă s-a impus în ultima întâlnire, cu: 6-2, 6-7 (5), 6-2, în semifinale la Marbella (Spania), în 2009.
Anul trecut, românca nu a participat la turneul de la Melbourne, iar în 2014 și 2015 a pierdut încă din runda inaugurală.

Din păcate, celelalte patru (4) românce, de pe "tabloul principal" de simplu, au ratat calificarea în turul doi !

Astfel, SIMONA HALEP (25 de ani; locul 4 în clasamentul mondial, al probei de simplu, și al patrulea "cap-de-serie" al turneului) a părăsit, ÎNCĂ DIN PRIMA MANȘĂ, turneul feminin de sumplu al primei competiții majore a noului an, din cadrul circuitelor mondiale ale elitelor, feminine (Womens' Tennis Association - W.T.A.) și masculine (Asoociation of Tennis Professionals - A.T.P.): "AUSTRALIAN Open - Grand Slam of Asia/Pacific" - Ediția 2017, care se desfășoară la MELBOURNE, până pe 29 ianuarie.
Constănțeanca a înfruntat-o, pe arena principală/"centrală" de la "Melbourne Park", care poartă numele marelui campion australian (din anii '60 - '70, ai secolului trecut): "ROD LAVER Arena", pe americanca Shelby Rogers (24 de ani; numărul 57 W.T.A.), în fața căreia a pierdut, fără drept de apel (în minimum de seturi și după doar o oră și 17 minute de joc, cu: 3-6, 1-6 !
Americanca a dictat jocul în ambele seturi, dominând-o pe Halep la toate capitolele și sufocând-o pe româncă cu agresivitatea sa.
Halep, care a fost chinuită și de o accidentare, la gamba stângă, nu a controlat jocul în niciun moment al meciului, fiind total copleșită de ritmul impus de Rogers.
"Sunt frustrată un pic de situație, dar ce să fac ?!... Nu pot schimba multe... Doar să mă uit înainte ! Se întâmplă... Tot ce vreau e să fie bine cu genunchiul. Am luat antiinflamatoare înainte de meci, la fel și zilele trecute... Dar când ai tensiunea meciului oficial, presiunea, lucrurile astea se resimt mai mult. Așa că durerea a fost mai puternică și n-am mai putut face mare lucru. Nu pot să spun prea multe despre cum am jucat, pentru că n-am putut fi la nivelul meu cel mai bun... Cred că e prima oară când spun asta, că din cauza durerii n-am putut face mare lucru !... S-ar putea să nu joc o perioadă... Vreau doar să mă fac bine, pentru că genunchiul e foarte sensibil ! E prima dată când am probleme la genunchi și vreau să nu agravez. Nu o să schimb mare lucru. Am muncit foarte mult în această perioadă, chiar dacă nu mi-a mers aici prea bine. Trebuie să văd cum e piciorul, întâi de toate, cum să fac să-mi treacă, atât cât se poate de repede !" ", a declarat "FATA-de-la-MALUL-MĂRII", după meciul pierdut, într-o manieră categorică, în fața jucătoarei din S.U.A.
Este pentru al doilea an consecutiv (!...) când Halep părăsește turneul de la Antipozi în runda inaugurală, anul trecut fiind învinsă de chinezoaica Shaui Zhang.
Halep și Rogers se mai duelaseră o singură dată, în carieră, în "șaisprezecimi-de-finală" la "U.S. Open" / Flushing Meadows - 2015, când românca s-a impus, în două seturi, după doar o oră și șapte minute de joc: 6-2, 6-3 (dar..., atunci, Simona era... numărul 2 mondial, iar Shelby era pe locul... 154 W.T.A. și venea din "calificări" !)
Reamintim că în turneele de "Grand Slam" (Melbourne, Roland Garros / Paris, Wimbledon / Londra și Flushing Meadows / New York) "SIMO - Fire" a urcat cel mai sus în 2014, la Roland Garros, unde a pierdut finala (cu 1-2, în fața rusoaicei Maria Sharapova) !
"Australian Open" este singurul turneu de "Mare Șlem" la care campioana românilor nu a depășit faza "sferturilor de finală" !...

Gălățeanca (originară din Caransebeș) PATRICIA ȚIG (22 de ani; 106 W.T.A., la simplu) nu a putut să-i țină, în primul tur, piept Monicăi Puig (Puerto Rico; 23 de ani; 32 W.T.A.; "favorită" nr. 29; câștigătoarea titlului olimpic de simplu, la Rio de Janeiro, anul trecut !), pierzând cu un scor categoric (0-6, 1-6 !), în doar 55 de minute...

Azi-noapte, MONICA NICULESCU (29 de ani; 32 W.T.A.) a fost învinsă (absolut SURPRINZĂTOR !) de Anna Blinkova (Rusia; 18 ani; DOAR... 189 W.T.A. !; o JUNIOARĂ venită din calificări și aflată la... primul său turneu de "Mare Șlem" ! ), cu scorul de: 2-6, 6-4, 4-6, după două ore și 17 minute de joc.
A fostprima întâlnire, dintre cele două jucătoare.
Dacă, în ceea ce privește săptămâna trecută, rusoaica venea după trei meciuri câștigate (fără set pierdut !) în "calificări", cu Karatantcheva, Krunic și Komardina, românca a ajuns până în finală la Hobart, acolo unde a cedat în fața belgiencei Elise Mertens.
În prima săptămână a sezonului, Niculescu a avansat doar până în turul al doilea de la Shenzhen (R.P. Chineză), iar Blinkova n-a reușit să treacă de "calificările" de la Auckland (Noua Zeelandă).

Tot în noaptea trecută, ANA BOGDAN (24 de ani; 125 W.T.A.; venită din "calificări", unde a jucat nu mai puțin de... trei runde !), ajunsă pentru prima dată, în carieră, pe "tabloul principal" la "Australian Open", a fost, și ea, învinsă, în prima rundă, de către Elena Vesnina (Rusia; 30 de ani; 18 W.T.A., favorită numărul 14 în turneu), cu: 5-7, 2-6.
Acest meci a fost primul disputat de către cele două sportive una împotriva celeilaltei.
Jucătoarea din Sinaia a pătruns pe "tabloul principal" după ce a câștigat trei meciuri în "calificări", cu: Arantxa Rus (3-6, 6-1, 6-4), Ellen Perez (6-2, 7-6), Zhang Kai-Lin (7-6, 2-6, 6-2). Bogdan a jucat în fazele preliminare și la primele turnee din an, la care a participat, la Shenzhen (R.P. Chineză) și Hobart (Tasmania, Australia). Dacă, în China, a ajuns pe "tabloul principal" (dar n-a trecut de prima manșă !), ca..."lucky loser" (în urma... retragerii învingătoarei sale din "calificări" !), în Tasmania, ea a pierdut chiar în prima rundă a "calificărilor".
De partea cealaltă, Vesnina a pierdut, în acest debut de sezon, în primul tur, atât la Brisbane (Australia), în fața franțuzoaicei Alize Cornet, cât și la Sydney (Australia), cu americanca CoCo Vandeweghe.

Calificatele în turul doi, de simplu, Begu și Cîrstea, și-au asigurat câte un cec de 80.000 de dolari australieni și câte 70 de puncte W.T.A., în timp ce învinsele din prima rundă, Halep, Niculescu, Țig șiBogdan, vor primi câte 35.000 euro și câte 10 puncte W.T.A.

La DUBLU, primele partide ale reprezentanților ROMÂNIEI sunt: 

- HORIA TECĂU / Jean-Julien Rojer (Olanda) vs. Philipp Petzschner (Germania) / Mihail Iujnîi (Rusia);
- FLORIN MERGEA / Dominic Inglot (Marea Britanie) vs. Luke Saville / Jordan Thompson (ambii: Australia);
- MONICA NICULESCU / Abigail Spears (S.U.A.) vs. Andreea Petkovic (Germania) / Mirjana Lucici Barroni (Croația);
- IRINA CAMELIA BEGU / Lara Arraubarrena (Spania) – Louisa Chirico (S.U.A.) / Elise Mertens (Belgia);
- RALUCA IOANA OLARU / Olga Savciuk (Ucraina) – Naomi Osaka (Japonia) / Monica Puig (Puerto Rico).

După finalizarea jocurilor din cele trei (3) tururi de "calificări", ROMÂNIA a ajuns să fie reprezentată pe "tabloul principal" de SIMPLU de șase (6) jucătoare: SIMONA HALEP, IRINA-CAMELIA BEGU, MONICA NICULESCU, SORANA CÎRSTEA, PATRICIA ȚIG și ANA BOGDAN.
Sportivele din ROMÂNIA au început turneul de pe următoarele locuri în clasamentul de simplu al W.T.A.: Simona Halep - locul 4, Irina Camelia Begu - 30, Monica Niculescu - 32 (în progres cu 8 locuri, după finala de la Hobart / Tasmania / Australia), Sorana Cîrstea - 78, Patricia Țig - 106 și Ana Bogdan - 125.
Clasamentul "Top 10" - W.T.A., la simplu:
1. Angelique Kerber / Germania (8875 puncte); 2. Serena Williams / S.U.A. (7080 p.); 3. Agnieszka Radwanska / Polonia (5625 p.); 4. SIMONA HALEP / ROMÂNIA (5073 p.); 5. Karolina Pliskova / Cehia (4970 p.); 6. Dominika Cibulkova / Slovacia (4865 p.); 7. Garbine Muguruza / Spania (4420 p.); 8. Madison Keys / S.U.A. (4137 p.); 9. Johanna Konta / Marea Britanie (4055 p.); 10. Svetlana Kuznetsova / Rusia (3475 p.).

Din păcate, pe "tabloul principal" de simplu MASCULIN... NU avem NICIUN reprezentant si vom participa NUMAI la DUBLU, unde joacă HORIA TECĂU și FLORIN MERGEA, care fac pereche cu: olandezul Jean-Julien Roger, respectiv britanicul Dominic Inglot.
MARIUS COPIL (26 de ani, locul 127 A.T.P., la simplu) promitea multe, după ce la ediția trecută a pierdut în turul doi la elvețianul Stanislas Wawrinka, deținătorul trofeului, și.... reușise cel mai rapid serviciu din istoria "Australian Open": 242 km/h ! Acum, arădeanul a capotat încă din primul tur al "calificărilor" !...

PREMIILE de la "Australian Open" - Melbourne 2017 (prima ediție s-a desfășurat în... 1905 !) sunt CELE MAI MARI din istoria tenisului de câmp: 35.000.000 de milioane de euro (cu 14% mai mari față de ediția precedentă) !
De exemplu, cine va câștiga turneul la simplu, la masculin, va lua acasă un cec în valoare de... 2,6 milioane de euro !
De asemenea, s-au mărit premiile pentru primele tururi. De altfel, acestea au tot crescut, de la an la an... S-au triplat din 2001 și au depășit cu 7 milioane de euro, ediția din 2014 !

Indiferent de ceea ce se întâmplă în aceste zile, la Antipozi, le FELICITĂM, le MULTUMIM și le urăm SUCCES, în continuare, fetelor noastre (mai ales celor "de top" : SIMONA HALEP, MONICA NICULESCU, RALUCA OLARU, IRINA BEGU, SORANA CÎRSTEA, PATRICIA ȚIG, ANA BOGDAN, ca și ALEXANDREI DULGHERU sau ANDREEI MITU, care nu au putut să vină în Australia) și băieților (HORIA TECĂU și FLORIN MERGEA, la dublu, și lui MARIUS COPIL, la simplu), într-un sezon competițonal care e abia la început !!!

HAI, ROMÂNIA !!!!!!!!!
 
jooble.org