LA CHILIA, ÎN PORT, GHIȚĂ PREGĂTEȘTE ATACUL FINAL

LA CHILIA, ÎN PORT, GHIȚĂ PREGĂTEȘTE ATACUL FINAL(3576)


Nu cred în autenticitatea tuturor datelor și informațiilor prezentate, sub formă de testament, jurnal de călătorie, impresii de vacanță etc., de către Sebastian Ghiță la postul său de televiziune.

Nu i-am studiat biografia, pentru că iarna îmi place să recitesc povestirile lui Ion Creangă, dar sunt sigur că, băiet fiind, a dovedit că este făcut pentru a deveni detectiv. Ținând cont de vârsta fragedă pe care o avea, fără lupa de filatelist și luleaua lui Sherlock Holmes, tutunul fiind nociv și în epoca copilăriei sale. Parcă îl și văd pe Ghiță aplecat cu lupa deasupra a ceea ce unii ar putea numi ca fiind un obiect neidentificat, dar care, în realitate, este o cucuvea mov.

Degeaba ne ceartă doamna Kovesi că ne ținem, noi?, de glume proaste, cucuvelele sunt o realitate! Nu cred, însă, în autencitatea tuturor cucuvelelor returnate doamnei Kovesi, unele dintre ele fiind folosite în operațiuni de ascultare. În schimb, cred în răbdarea lui Sebastian Ghiță de a strânge cu multă tenacitate până și ultima virgulă compromițătoare la adresa adversarilor săi, inițial, foști prieteni la cataramă!

Am trăit și eu, e drept, la o scară mai mică, câteva experiențe de acest gen. Din toată această poveste jalnică, m-a îngrozit un singur lucru - faptul că monitorizarea mea a început din prima zi de amiciție!!!

Același lucru m-a frapat și în cazul dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță, care și-a monitorizat din fașă, ca să zic așa, interlocutorii, amicii, colegii etc. Dată fiind diversitatea lor, nici nu știu cum să-i numesc!

După mintea mea naivă, nu văd nimic întâmplător în toată această poveste. Nu cred că a tunat și i-a adunat pe toți exact în via sau în vila de vacanță a a domnului Ghiță! Personaje de calibru, un general al celor mai importante servicii din România, șefa DNA, alți câțiva pioni importanți! Cu sau fără pază? Cu sau fără protecție? Acoperiți, neacoperiți sau acoperiți doar pe jumătate? Era ca și cum toți s-ar fi aflat într-un elicopter! Au mai căzut, la noi, elicoptere cu generali!

Ceea ce mă înspăimântă este lipsa totală de vigilență a celor care au fost filmați și înregistrați din toate pozițiile! Ba, chiar mai mult de atât, generalul Coldea lovește năpraznic cu piciorul un colț de masă sau un scaun, în curtea lui Ghiță, ca și cum ar pune de o bătaie în incinta unui bar! În ciuda experienței pe care o are, generalul Coldea nu s-a gândit nici o clipă că s-ar putea să fie vânat! Mai ales că nu participa la o ședință de partid, ci la petreceri în toată regula, în vie, la Cheia etc., când, de regulă, vigilența fiecăruia ar trebui să stea în picioare și să nu favorizeze datul din casă...

Presupun că întreaga acțiune a domnului Ghiță, care a acționat de unul singur, a fost gândită din timp și la milimetru, pentru că nu este la îndemâna oricui să prindă atâția pești mari și să-i stoarcă singur de icre!

Lipsa de vigilență s-a extins și în perioada când domnul Ghiță era, chipurile, supravegheat la sânge! Așa de bine a fost păzit, încât, acum, nimeni nu are habar pe unde se plimbă acesta, pentru că nu cred că Sebastian Ghiță se ascunde...

E posibil ca domnia sa să pregătească, la Chilia, în port, atacul final cu cântece de pahar împotriva doamnei Kovesi și a generalului Coldea! Poate chiar cu sprijinul lui Traian Băsescu, care pare dispus să pună la bătaie colecția sa personală de înregistrări...  
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri