Ce amenință senatorul Gigi Chiru că va face dacă Ponta sau USL schimbă legea incompatibililor

Ce amenință senatorul Gigi Chiru că va face dacă Ponta sau USL schimbă legea incompatibililor(970)


Preşedintele PDL Constanţa Christian Gigi Chiru, Vasile Delicoti şi consilierul local Iustin fabian Roman au organizat, ieri, o conferinţă de presă la sediul partidului în care şi-au exprimat opiniile cu privire la Legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
În cadrul acesteia, Vasile Delicoti, eliberat de prefectul Eugen Bola din funcţia de primar al localităţii Poarta Albă a declarat că, în ceea ce-l priveşte, lupta lui nu e cu ANI, ci cu prefectul.
„Lupta nu este cu Bucureştiul. Legiuitorul a lăsat la latitudinea prefectului dacă ia măsura de încetare a mandatului, iar termenul de şase luni prevăzut de lege era expirat în momentul în care prefectul a luat decizia de a dispune încetarea mandatului meu de primar. A făcut acest lucru după 10 luni”, a spus fostul edil.
Delicoti susţine că în cazul primarilor sfătuiţi să intre în Consiliul de Administraţie a RAJA ar fi fost o capcană, iar în momentul de faţă, proiectele europene sunt blocate.
„La Poarta Albă există riscul să pierdem peste două milioane de euro, din fonduri europene. Eu sunt manager de proiect şi nu mai pot să fac nimic”, spune Delicoti.
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a spus că el este de părere că toate nebunia privind acţiunile ANI şi atacul asupra primarilor din judeţul Constanţa, cu rapoarte de incompatibilitate, porneşte de la Nicuşor Constantinescu.
„Primarii găsiţi incompatibili sunt victimele lăcomiei fără margini ale domnului Nicuşor Daniel Constantinescu. El este cel care a deschis cutia Pandorei privind incompatibilitatea primarilor din judeţul nostru. În 2011, mai exact, Nicuşor, este cel care i-a convins pe primari să intre în Consiliul de Administraţie al RAJA SA, că fac o mega afacere. Tot el este şi autorul şi responsabilul moral al acestui demers. Până la urmă legea trebuie respectă. Dacă tot vorbim de modificarea legii ANI, pentru cine s-o modificăm sau pentru ce? S-o albim pe Frumoasa Adormită în intersecţie? Sau pe cine să albim? S-a încălcat legea, trebuie respectată de toţi cetăţenii României, dar fără discriminare”, a mai spus Chiru.
El a făcut referire şi la Ponta care a spus recent că o să caute să găsească soluţii pentru ca Legea ANI să nu se mai aplice.
„Cred că este un şantaj al domnului Ponta la adresa primarilor din USL care au devenit foarte vocali deoarece nu primesc fonduri. În felul asta, Ponta le atrage atenţia că ar putea să-şi piardă funcţiile. Eu le atrag atenţia că mă angajez să sesizez Avocatul Poporului şi toate ambasadele statelor europene cu privire la această temă, dacă USL sau Ponta vor schimba legea în interesul celor incompatibili. Dacă este lege, lege să fie, să fie respectată de toată lumea, fără discriminare”, a mai spus Chiru.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri